maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kolmen kankaan marinoinnin lopputulos

TOE:n maaliskuun haasteena oli valita kangasvarastoista jokin ongelmakangas, josta ei ole saanut mitään tehtyä, koska jostain syystä kangas ei vain ollenkaan inspiroi. Muut antoivat vinkkejä kankaan käyttöön ja sitten ne piti toteuttaa jossain muodossa.

Kangas 1:
-resorityyppinen paksuhko ruusukuvioinen trikoo
-mitat 70x160 cm (korkeutta enemmän kuin leveyttä)
-ostettu Kangashamstereista todella edullisessa kangaspaketissa, jossa oli muutakin sekalaista kangasta, joista edelliset omistajat eivät myöskään olleet keksineet mitään tekemistä
-värjätty Dylonin Rosewood Redillä, alkuperäinen väri ihonvärinen vaaleanpunainen
Vinkkejä en kovin paljoa saanut, mutta ehdotettiin putkitoppia. Kankaan paksuuden takia päädyin hihattomaan tunikaa, jota voi pitää trikoopaidan päällä.
Kaava: Pintuck-tunika, OW 2/2008
Muuta: Kanttaukset tehty valkoisella pitsikuminauhalla.


Kangas 2:
-harmaa Taikametsä-trikoo
-1,2 m täysleveys
 -aikaisemmin olen tehnyt tästä harmaasta trikoopaidan, joka ei ole kovinkaan paljoa ollut käytössä. Väri on jotenkin ankea, mutta kuvio kuitenkin levoton.
Vinkiksi sain kankaan värjäämisen ennen mallin valintaa. Malliksi ehdotettiin BubblePocketia, mutta koska niitä on jo kaksi, valitsin omatoimisesti eri kaavan.

Värjäsin kankaan Nitorin pesukonevärillä. Ekaa kertaa käytin Nitoria ja olin tosi tyytyväinen! Kaavaksi valikoitui Susie, jota hiukan muokkasin ensin.

Kaava: Susie-tunika, OW 5/2010
Muuta: Lyhensin etukappaletta ja suoristin saumaa. Hihoja on kavennettu ja pidettetty aika runsaasti. Helmaan on lisätty pituutta noin 5 cm.


Kangas 3:  
-Vihreä Käpynen-trikoo
-1,2 m täysleveys
Tähän sain vinkiksi tehdä eturypytyksellisen paidan viime syksyn Ottobresta. Myös tissistä ehdotettiin. Lopulta päädyin siihen eturypytykseen, mutta pohjakaavaksi otin pintuck-tunikan.

Kaava: Pintuck-tunika 2/2008, ohje rypytykseen 5/2012
 
Näin tuli kolme marinoitua kangasta ommeltua vaatteiksi! Näiden lisäksi Susien muunnoksen kokeilukappaleeseen käytin myös yhden ongelmakankaan, jota olin yrittänyt huonolla menestyksellä myydä.

Meillä on kuulemma näidenkin lisäksi vielä ongelmakankaita kasallinen. Kasa, joka sijaitsee askarteluhuoneen hyllyn edessä estäen alimman hyllytason käytön. SaVan huhtikuun haasteena on tehdä kolme ompelusta kierrätysmateriaaleista, joten ainakin ongelmakasasta jotain häviää.

Lyhyt pääsiäisloma on ohi. Se teki kyllä hyvää. Ensi työviikkokin on lyhyt, joten kai siitäkin selvitään. Sen jälkeen onkin pari viikkoa rankempaa, kun on iltaisin työjuttuja, paljon kokeiden korjausta, iltakokouksia, mahdollisesti viikonloppuna kevätpäiviä jne tiedossa. Mutta, enää 2 kuukautta kesälomaan.

Saara

1 kommentti:

  1. Tosi kivat paidat olet tehnyt! Pitäs itekin kokeilla erilaisia paitoja, olen suurimpaan tarpeeseen tehnyt vaan ihan peruspaitoja, mut jatkossa vois vähän jotain kokeillakin.

    VastaaPoista