lauantai 15. kesäkuuta 2013

Raidallista savaa ja muuta

Mitä saadaan, kun annetaan salainen kuori ja 2 tuntia aikaa? Tällä kertaa SaVaWay lähti liikkeelle yllätyskuoren tilaamisesta Seliasta. Kuoren sai avata vasta perjantaiaamuna klo 8.00 ja sen jälkeen alkoi suunnittelu iltaa varten.
Jonkinlainen paita oli etukäteenkin jo mielessä, mutta suunnitelma hahmottui tarkemmin päivän aikana. Kangasta oli käytössä 1 m x puolileveys n. 80 cm. Kaavoja piti myös mallailla kankaan päällä ja myös lisukekankaiden päällä. Alkuperäinen suunnitelma kaatui punaisen lisukekankaan vähyyteen, joten siksi otettiin mukaan musta lisukekangas. Yllätyspaketissa oli mukana myös 2 mustaa nappia, jotka nekin piti jollain tavalla sisällyttää ompelukseen.

Klo 21.00 lähdettiin tästä liikkeelle:
Ja noin klo 22.40 oltiin tässä pisteessä:
Kaavat: Miehen paita SKL 6/01, naisen sporttipaita OW 2/08
Kankaat: Raitatrikoo Selian SaVaway-yllätys, punainen ja musta trikoo omista varastoista
Muuta: Naisen sporttipaidassa on alunperin yläosa ja raita erikseen, mutta yhdistin osat. Samoin takakappaleen tein yhtenäisenä. Olkapäälle tuli valenappilista, jotta napit tuli käytettyä.

Ideaksi valikoitui raitakankaan määrän takia paljolti muilla kankailla täydennetyt kesäpaidat miehelle ja minulle.

Miehen paidassa on punainen tere poikkisaumassa:
Lähikuvaa valenappilistasta:
Ja sovituskuva vielä:
Ajatus lähti oikeastaan liikkeelle muutama vuosi sitten tekemistäni vastaavista samispaidoista, myös kaavat olivat samat:
 
Loppuviikosta valmistui myös collegehuppari nimpparilahjaksi:
Kaavat: SKL 11-12/2009, koko 140 cm
Kankaat: Turkoosiksi värjätty college Kangashamstereista
Muuta: Tein perushupparitaskun ja resorit alkuperäisestä mallista poiketen.

Aurinkoisten paitojen teon jälkeen myös sadesää näyttää poistuneen ja aurinko tulleen tilalle. Ompelun sijaan pitää ehkä myös puutarhahommia tehdä, nyt kun sää suosii.

Saara

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Alkuun raitakangas tuntui levottomalta, mutta yksiväriin yhdistettynä kesyyntyi kivasti aikuisellekin sopivaksi.

      Poista