torstai 27. kesäkuuta 2013

Värejä

Pitkästä aikaa olin Tampereen keskustassa käymässä ja piipahdin myös Eurokankaaseen. Pari vastustamatonta kangasta tarttui mukaan, mutta täytyy sanoa että monta kaunista jäi myös ostamatta. Kerrankin hillitsin itseni!
Raidallinen kangas on tukavaa, suunnilleen farkun paksuista. Siitä mietin jo kassin tekemistä. Toisi työpäivään kivaa piristystä, kun olisi raikkaan värinen työkassi!

Syklaaminpunainen pellava sai ajatukset kulkemaan kohti hametta tai tunikaa. Koska väri on todella voimakas, hameeksi se olisi ehkä liiankin kirkas ja vaikeasti yhdistettävissä. Tunikana väri tulee kivaksi väripilkuksi vaatetukseen.

Jo jonkin ajan on mielessä pyörinyt yläosasta rypytetty pellavatunika. Kaavaa ei vain tunnu mistään löytyvän valmiina, joten lähdin muokkaamaan Joka tyypin kaavakirjan peruskaavaa kirjassa olevalla ohjeella. En tullut missään vaiheessa mitanneeksi kaavasta pituuksia, joten eihän se kaavanmuokkaus suorilta ihan hyvin mennyt...

Tässä kuvassa ei ole sivusaumoja vielä ommeltu, mutta hyvin näkee poikkisauman olevan liian matalalla. Haastetta jatkomuokkauksiin aiheutti se, että kangasta oli hyvin niukasti. Purin vaakasauman, leikkasin yläkappaleen alareunasta n. 5 cm pois ja lisäsin vyötärölle helmaa pidentämään jämäkankaista leikatut kaitaleet.

Tunikasta tuli ihan siedettävä. Istuu vähän turhan napakasti lantiolta, mutta tässähän on kesä aikaa hankkiutua solakampaan muotoon ennen syksyn viileitä! Vaikka kyllä tämä kesälläkin voisi kivasti mennä tällaisenaan tai t-paidan kanssa.

Kukallisen ohuen trikoon ostin ihan ajatuksella, että siitä saa rengashuiveja.

Joskus muinoin, kun olin vielä oikeastaan lapsi, aloin leikellä pieniä 8x8 cm tilkkuja. Mielessä siinsi kaunis pienenpienistä tyynyistä koostuva tilkkupeitto. Matkan varrella oli tarvetta päiväpeitolle, lainasin projektistani valmiita pikkutilkkuja siihen. Toinenkin peitto sai tilkkuja projektista. Lopulta löysin aivan erilaisen ohjeen ja tässä parin viime vuoden aikana. Tilkuista tuli aivan erilainen peitto, kuin oli suunnitelmissa.

Peruskotihousuja ei ikinä ole liikaa, joten sellaisetkin ompelin viime viikolla. Kaava on muokattu Ottobre Womanin jazztrikoista.
Hellettä on riittänyt ja tosiaan se saisi jo riittääkin. Meillä sekä koira että ihmiset on läkähdyksissään kuumuudesta. Sisällä selviää ilmastointikoneen kanssa, joten eipä auta kuin ommella mahdollisimman paljon!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti