maanantai 22. heinäkuuta 2013

Sisustukseen

Viime viikolla tuli tarve ommella suoria saumoja ilman ajatusta. Kaivoin aikaisemmin yhteenommellut tilkkunauhat esille ja sommittelin niistä tilkkupeiton. Tai oikeastaan kaksikin! Tikkaamisen työläyden takia vain vaaleanpunasävyinen valmistui, sinisävyinen vielä odottelee. Peitolle tuli kokoa noin 150 x 200 cm.
 Tikkaukset tein ekaa kertaa hiukan oikaisten eli suorilla tikeillä yhteen suuntaan.  Ensimmäistä kertaa oli myös koneeseen liitettävä yläsyöttäjä käytössä tässä tarkoituksessa. Sen kanssa onnistui myös reunakanttien ompelu hyvin, vaikka kangaskerroksia oli aika monta.
 Täytteenä on outokuosisia collegepaloja, jotka muuten eivät olisi tulleet käyttöön. Vuorina on vanhoja lakanoita sopivasti yhdisteltynä.
 Poimin idean kangaspäällysteisistä laatikoista Skuden blogista. Yksinkertaisesti ommellaan reunukset renkaaksi ja ulkopohja kiinni. Sisäpohjan kiinnitykseen mietin pesua halpottavaa ratkaisua, mutta lopulta päädyin esikuvan tavoin ompelemaan sisäpohjankin kiinni laatikon pujottamisen jälkeen. Saa ne saumat tarvittaessa aika helpolla ratkottua auki pesua varten.
Näistä tuli niin kivat, että taidan tehdä näitä lisääkin, jos sopivia laatikoita löytyy!

Saara

2 kommenttia: