lauantai 31. elokuuta 2013

Syksy tulee

Elokuussa on paljon ollut lämpimiä päiviä. On ollut vaikeaa tietää aamulla töihin lähtiessä, mitä päällensä pukee, kun iltapäivällä saattaa hiki alkaa valua.

Nyt on alkanut jo viilenemään. Ompeluissa se näkyy siinä, että mielessä on jo syksyn ja talven pukeutuminen. Syysmoodiin siirtyessä kokeilin uusimman Ottobre Womanin 5/2013 Autumn Mood- tunikakaavaa. Kokeilukangas on ollut tosi kauan kaapissa odottamassa, kun en ole oikein siitä pitänyt. Siitä huolimatta näin valmiiksi vaatteeksi muuttuneena voi taas kerran todeta, että kangas näyttää paljon paremmalta näin kuin myttynä kaapissa!

Kuvia ottaessa oli koira vaatimassa herkkuja, joten pari kuvaa meni vähän pieleen. Isosta koosta huolimatta Rasseli ei ole ihan niin iso kuin kuvat antavat ymmärtää. Perspektiivi hiukan hämää.

 Lopulta koira siirtyi keittiöön odottamaan herkkuja.
 Kaava: OW 5/2013 Autumn Mood-tunika
Kangas: Nanson trikoo Triteksistä
Muuta: Alaosa on yläosaa yhtä kokoa suurempi. Hihoja pidensin noin 12 cm. Pääntie vetää oudosti taaksepäin.

Äkkiseltään voisi luulla, että toinenkin valmistunut paita olisi tehty samalla kaavalla. Ruutupaita on kuitenkin tehty tämän viikon Yllätys-Savawayn kaavalla, jonka toimitti Handmade Linnel. Mukana tuli ohjeet kaavan muokkaukseen, joten pientä viilaamista tuli tehtyä. Vaihtoehtoja oli todella runsaasti muokkauksiin, joten illan aika valmistui todella erilaisia tuotoksia.

Kaava: Linnel Handmade paitakaava
Kangas: trikoo Triteksistä
Muuta: Helma on tehty mukana tulleella tunikakaavalla, joka levenee voimakkaasti alaspäin. Olkapäihin lisäsin hiukan leveyttä. Hihansuuta levensin ja pidensin hiukan.
Molemmista paidoista tuli tosi mieluisat, joten näitä on saatava lisää!

Saara

1 kommentti:

  1. Hei, kivoja paitoja olet ommellut itsellesi, kankaat näyttävät tosi hyvännäköisiltä. Minä lankesin tuohon Ottobre-lehteen, kun siinä oli niin kivoja perusmalleja. Ajatuksissa tuhota vihdoin ja viimein nuo trikoot kaapista :)

    VastaaPoista