maanantai 14. lokakuuta 2013

Pieniä ompeluksia

 Tampereen Ompeluseuran ekassa tapaamisessa harjoiteltiin kehyskukkaroiden tekoa. Kehykset olin ostanut jo noin vuosi sitten Poppanavakasta ja nyt vihdoinkin tuli kokeiltua niiden käyttöä.


Parista kukkarosta innostuneena teimme kimppatilauksen Kouluelektroniikkaan ja kukkarotehdas pääsi kunnolla käynnistymään. Biltemasta löysin myös sopivat putkimiehen pihdit, joilla kehykset puristetaan liimaukseen jälkeen kiinni.

Määrällisesti kankaita kyllä kaapeissa on vaikka kuinka paljon, mutta loppujen lopuksi mielenkiintoisia kuoseja on melko vähän. Kirjonnat tuovat kuitenkin omanlaista näköä ankeaankin kankaaseen.
Suosittu Onion 2035-kaava pääsi myös minulla kokeiluun. Hihoista tuli heti tehtyä omat versiot, koska kokeilukappaleeseen valittu kangas ei riittänyt kunnollisiin hihoihin. Allekirjoitan monen muun lausunnon kaavan sopivuudesta.
Joitain vuosia sitten ompelin kasan näppipyyhkeitä joululahjoiksi. Niihin aikoihin kaikissa blogeissa näkyi niitä. Mies tilasi muutamat pyyhkeet keittiöön, kun ruokaa laittaessa saa jatkuvasti olla sormia kuivaamassa.

Edit. Kangaslaskurin lukemat talteen, kun sivupalkissa ei näytä nyt toimivan:
1.7.2013 alkaen
Heinäkuu: +11,2 m
Elokuu: +2,8 m
Syyskuu -1,1 m

Yhteensä:
kulutettu: 82,8 m
vastaanotettu: 97,2 m
luovutettu: 2,5 m
Saldo: +11,9 m

Kangaslaskurin päivityksen kanssa on ollut ongelmia, mutta todettakoon että syyskuun osalta kangasmäärä meni miinukselle 1,1 metriä. Saavutus tulee pienistä valinnoista ja myös hankaliinkin kankaisiin pitää tarttua tai sitten luopua niistä. Osasta kankaista tietää, että ei ne kelpaa kenellekään muullekaan ja niin syntyi tämäkin kassi. Ruma, mutta ehkä joskus tulee johonkin käyttöön.
Nyt on vihdoinkin syysloma, joten taas saa keskittyä kunnolla ompeluun!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti