lauantai 19. toukokuuta 2012

Langan vaihto

Lopulta en sitten ollutkaan tyytyväinen Novita Hanko -lankaan afrikankukkien materiaalina. Tai oikeastaan afrikankukkiin se sopii, mutta ei päiväpeiton tekemiseen. Muutaman virkatun ruudun jälkeen painoarvio koko päiväpeitolle oli noin 5900 grammaa.

Päädyin etsimään jotain ohuempaa ja samalla kevyempää lankaa projektiini. Vaihtoehdoiksi päätyivät Garnstudion Drops Paris (50 g =85 m) ja Drops Cotton Light (50 g = 110 m). Koska molempia saa meidän suunnalla vain erikoistuneista lankaliikkeistä, hankinnan venyessä löysin yllättäen Novita Tennesseen (100 g= 214 m eli 50 g = 107 m). KodinYkkösen alennuskupongin kanssa lankojen hintakin oli kohtuullinen, 4,40 e/100g. Lankavaihtoehtoja etsiessäni olisin kaivannut jotain yhdistelmä taulukkoa kaikista mahdollisista lankavaihtoehdoista metrimäärineen ja tiheyksineen. Sellaista en netistä löytänyt, mutta Novita/Moda-lehdistä sellaisia osittain löysin.

Vertailun vuoksi Hangosta virkatut kukat...
... ja Tennesseestä virkatut kukat. Punakeskuksinen kukka on virkattu Hangosta. Värikäs lanka on molemmissa kuvissa Marks & Kattens Viva, lukuunottamatta oranssia ja punaista lankaa.

Tennesseestä virkatut kukat ovat suunnilleen puolta kevyemmät kuin Hangosta virkatut, joten kokonaismassaksikin pitäisi varovaisen arvion mukaan tulla 4200 g, joka ei ole ihan puolet, mutta lähes kolmanneksen kevyempi kuin Hangosta tehty arvio. Ruutuja tulee noin 380-410 kpl. Tykkään pyöritellä näitä grammoja ja kappalemääriä. Mulla oli yksi hauska pikkunen lappukin, johon laitoin laskujen välituloksia ylös. Ei siitä jälkeenpäin kyllä mitään selvää saanut.

Ompelut on edelleen vähän tauolla, koska patteritermostaattien vaihdon takia askarteluhuoneen kalustus on "tiivistetty". Askarteluhuone on harvinaista luksusta ja ehkä tämä tilanne muistuttaa ns. normaalitilannetta monessa kodissa. Kaivoin esille lähes 9 vuotta keskeneräisenä olleen käsinkirjotun pienen pöytäliinankin. Vielä olisi muutamat ompeleet jäljellä.

Vaihtelevan sään keskeltä,

Saara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti