sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tunikoita ja huppari

Aikaisemminkin olen tehnyt pari toppia ja yhden T-paidan, jotka muistuttavat OE-tunikaa. Nyt tein vihdoinkin ihan aidoilla kaavoilla OE-tunikan. Pituus on kiva kesällä leggingsien kanssa käytettäväksi ja miksei keväälläkin farkkujen kanssa.

Kaava: OE-tunika
Kangas: trikoo Triteksistä, 1,0 m
Muuta: Kaavan koko oli S, mutta leikkasin reilut saumanvarat. Hihaa "lyhensin" hiukan kainalosta, kun tuli hassuja kurttuja.

Solmupaidat ovat nyt muodikkaita ja sellainen piti myös kokeilla. Tämä malli on parin vuoden takaisesta Suuren käsityölehden mekkokaavasta lyhennetty. Kankaan riittävyyden kanssa oli hiukan sovittelemista 2-luokan kankaassa olevien tussimerkintöjen ja reiän takia.
Kaava: Solmupaita SKL 1/2010
Kangas: trikoo Triteksistä 1,3 m
Muuta: Kankaan vähyyden takia leikkasin pienillä saumanvaroilla, mikä sopi tähän malliin joka oli aika reilun oloinen. Jätin kaikki ohjeessa mainitut Framilonit laittamatta.

Sukulaispoika täytti 7 vuotta ja piti keksitä joku kouluun menevälle pojalle sopiva lahja. Huppari on aina tarpeen!
Kaava: SKL 8/08 huppari, koko 128 cm
Kangas: college Kangashamstereista, resori ja nyöri Eurokankaasta
Muuta: Vuoritin hupun vihreällä collegella, mallista poiketen jätin vetoketjun pois. Tikkaukset tein peitetikillä nurjalta puolelta, jotta päällipuolelle tuli laakasauman oloinen tikki.

Ompeluun on viime aikoina ollut ihan liian vähän aikaa. Töitä on tällä hetkellä aikaisempaa enemmän, mutta onneksi huhtikuun puolessa välissä taas muuttuu kevyemmäksi. Pääsiäinen kuitenkin tulee pian ja antaa mukavasti ompeluaikaa!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti