sunnuntai 29. joulukuuta 2013

FF - Farkkua ja fleeceä

Mies on valitellut siistien farkkujen puutetta. Olen ehdottanut ostosretkeäki, mutta eipä se ole toteutunut. Mutta mitä sitä lähteä kauppaan housuja hakemaan, kun kaapista (tai jostain sen lähituntumasta) löytyy farkkua vaikka kuinka! Olen monetkin farkut miehelleni ommellut muistaakseni kahdellakin eri kaavalla, mutta viime vuosina on lähinnä ostettu valmiita. Nyt pääsi uusi kaava testaukseen samalla. Kun mitään ei voi menettää, paitsi aikaa.

Kaava: SKL 8/2006
Kangas: puuvillafarkku
Huomioita:  sopiva kaava, kiva että oli monet eri lahjepituudetkin valmiiksi kaavassa, tosin ohjeessa pidennysten senttimäärät olivat väärin

Kesästä asti on piirrettynä odottanut farkkubleiserin/ -jakun kaava raidallisen farkun kanssa. Vihdoinkin otin ja tein sen:

Kaava: SKL 4/2006
Kangas: raidallinen puuvillafarkku
Muuta: Lantiolle jätin lisätilaa jättämällä etumuotolaskokset lyhyemmiksi kuin kaavassa.
 Kankaan paksuus näkyy erityisen hyvin takana, jossa olisi myös voinut tehdä muokkausta. Hyvä peruskaava silti vuorittamattomalle jakulle! Oli kiva huomata, miten olkatoppauksista on hyötyä. Eivät varsinaisesti nosta olkapäitä, mutta tekevät jakusta silti ryhdikkäämmän.
Nyt saakin hetkeksi farkun ompelusta olla taukoa, vaikka miehenkin farkkupikkutakki on valmiiksi leikattuna.

Perjantaina tuli äkillinen Savaway, jossa ommeltiin timantteja. Koska en jaksanut kovin pitkästi valvoa, päädyin tekemään fleecepipon "timantti"-kirjonnoin. Korjailin vielä lauantaina kirjontaa, mutta kuvat ovat perjantailta.

Pipomalli oli uusi tuttavuus ja vaikutti hyvältä, joten jo hiukan mieleen tuli ensi vuoden joululahjat... Fleeceä olisi valmiina odottamassa, joten jospa seuraavaksi fleeceä työn alle.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti