tiistai 6. marraskuuta 2012

Lahjoja ja ostoksia

Kankaita kaapeissa riittää... Ja siksi pitikin ommella saamastani kukkaflanellista jotain pehmoista ja lämmintä. Flanelliyöpaidat menevät joululahjaksi äidille ja tyttärille.

Kaava: SKL 11-12/2009, molempia malleja muokattu rankalla kädellä
Koot: 122/128 cm, 34 ja 44
Kangas: Puuvillaflanelli lahjansaajien isomummon kätköistä, menekki yhteensä noin 8 m, leveys 86 cm

Reilu viikko sitten vietettiin Kankaiden yötä, johon minäkin osalllistuin tilaamalla mm. Koivulta ompelulankoja, jotka kävin perjantaina noutamassa. Kankaitakin tilasin muualta, mutta niistä ei ole kuvaa.
Samlla reissulla kävin Länsi-Tampereella muissakin mielenkiintoisissa kaupoissa. Poppanavakassa oli paljon muutakin kuin poppanakuteita. Kävin siellä viimeksi vuosia sitten, ja silloin olin kiinnostunut vain poppanakuteista. Tällä kertaa mukaan lähti vetoketjuja, liimaharsoa, vetoketjunauhoja ja kukkarokehyksiä. Kukkaroita en ole koskaan tehnyt ja niitä haluan kokeilla!
Triteks-käynniltä ei voinut välttyä Tesoman lähellä ajellessa. Reitti Poppanavakalta Triteksiin ei ollut kaikista suorin tai nopein, mutta tulipahan tutustutta siihen puoleen Tamperetta! Triteksissä kävin jo kolmatta kertaa tänä vuonna ja kangaskirjanpidon mukaan olen joka kerta ostanut kilon ja metrin tarkkuudella saman määrän kangasta. Tarkkaa toimintaa!

2-laadun palakankaat:
Paremmat palakankaat:
Tarkoitus oli aloittaa joululahjaprojektina myös muille sukulaisille yöpaitoja. Kankaitakin valikoin valmiiksi jo. Sitten tulikin OE:n haaste, jossa pitäisi tehdä vähintään 3 naisten vaatetta Ottobren kaavalla. Se menee nyt edelle ja ompelen yöpukuja myöhemmin. Bubble pocket ja Bohemian on jo suunnitelmissa!

Kirpakkaa pakkassäätä odotellen,

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti