sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joululahjoja ja muutakin

Jouluna moni sukulainen sai paketistaan jotain itsetehtyä tai itsetekemistä. Aikalailla viime hetkillä valmistuivat unisukat ja Jaakon farkkutakki.

Sain tädiltäni jouluna puolikkaan villahuovan, josta suunnittelin patakintaita tekeväni. Parin päivän työn jälkeen tulos oli, että kaksi kerrosta kangasta ja huopaa om mahdotonta ommella yhteen! Suutuin ja revin patakintaiden saumat auki. Hyvät patalaput tuli...

Meillä oli Tampereen OE:n joululahjaompelut joulukuun alkupuolella. Siellä tein farkkutakin melkein valmiiksi. Kuvittelin ehtiväni tehdä enemmänkin ja siksi tavaraa oli tosi paljon mukana. Tavaroiden kantamista varten tein ison kangaskassin, jotta ei tarvitse montaa nyssäkkää mukana kantaa.
Tein taas kangasinventaariota. Oikeastaan tein samalla inventaariota myös vaatekaapissa. Sieltä löytyi monta epäsopivaa tai epämukavaa vaatetta, joista osa menee Konttiin ja osa päätyi heti omaan muokkaukseen.

YO-juhlamekko oli 10 vuodessa alkanut olla kapea lantiolta.
Katkaisin mekon hameeksi. Täytyy ehkä vielä vähän lyhentää helmaa ennen kesää.
Vuosia sitten ostetut kahdet samanmalliset housut ovat olleet aina jotenkin epämukavat. Puntit olivat liian lyhyet ja jotenkin oudot levyiset.
Ruskeista tuli Joka tyypin kaavakirjan ohjein "Katupojanhousut".
Viininpunaisista tuli shortsit käänteillä.
Kangasinventaariosta huolimatta kävin vielä Triteksillä pienillä ostoksilla, koska sinne oli tullut uusia kankaita. Neljää eriväristä Paulakukkaa ja pari muuta kangasta pääsi sieltä mukaan. Yllättävän vähällä selvisin tällä kertaa!
Olen vieläkin huonolla tuulella patakintaiden kanssa olleista ongelmista. Seuraavaksi ajattelin tuhota trikootilkkuvarastoa, kun kerran tilkkuja tässä muutenkin on tullut käytettyä pois. Tai sitten vaan annan tilkkujen olla ja alan suoraan tehdä jotain ihanaa uudemmista kankaista... Se voisi olla lopulta paljon piristävämpää!

Saara

3 kommenttia:

 1. Sä oot tosi tarmokas ton uusiokäytön kanssa! Mä oon nyt syksyllä ommellut niin paljon, että meiltä on kuskattu jo monta kassillista trikootilkkuja päiväkotiin. Ja pienimmät heitän siis roskiin, noi on vähintään kokoa 10 * 10 cm. Valitettavasti aikuisten vaateompelusta syntyvät trikootilkut vaan ovat varmaan aika tylsiä päiväkotilaisten mielestä, värikkäämmät säästän nykyään aplikoimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta viedä tilkkuja päiväkotiin! Mä itseasiassa vähän tuskastunkin välillä tilkkujen määrään, kun ei niistä meinaa keksiä tekemistä. Ja joihinkin kankaisiin ihan vaan kyllästyykin.

   Poista
 2. Joo ei niistä oikeen meinaan keksiä mitään. Puuvillakangastilkkuja ehkä voi vielä johonkin laitella, koota patalappua tms. mutta trikootilkut on turhauttavia, kun eikä niitä silti oikeen raaski heittää roskiinkaan! Ei ne ainakaan vielä ole kehdanneet sanoa mulle, että älä vaan enää tuo niitä :D Samoin siivosin askartelulaatikot ennen joulua ja vein sinne kaiken senkin, mistä olen ajatellut, että ehkä mä vielä teen noista jotain. Sinne meni, enkä oo ikävöinyt!

  VastaaPoista