perjantai 23. maaliskuuta 2012

Paloista

Aikaisemmassa kirjoituksessa taisin mainita tuoremehukoneen, jonka sain äidiltäni mukaani.

Tuoremehut ovat hyviä, kun materiaalit ovat hyviä. Pääasiassa olen tehnyt mehua porkkanoista, omenoista ja päärynöistä. Kannattaa tehdä kerralla koko kannullinen, koska kone sotkeentuu pahasti ja täytyy puhdistaa joka kerran jälkeen.

Mehunteossa syntyvä mäski on aika hyvänoloista. Kerran käytin sitä porkkanakakun tekoon ja siihen se hyvin sopiikin. Myös puuronkeittoon sitä voisi kokeilla.

Kotiliedessä oli myynnissä kauniita tilkkutyynyjä. Harvemmin tulee tilailtua niistä mitään, joten kaivoin hiukan kangaslaatikoista tilkkuja ja kokosin kaksi tyynynpäällistä niistä. Vihdoinkin pääsivät käyttöön vuosikausia kaapissa odottaneet lyhyet pitsikapan ja brodeeratun kapan pätkät. Pitsin ompelin toisen kankaan päälle. Tilkkupäällisen ja vuorin väliin laitoin ohuen vanulevyn, jonka toisessa tyynyssä tikkasin suoraan kaarevalla ompeleella ja toisessa vapaatikkauksella. Vapaatikkaus en tunnu onnistuvan mun ompelukoneella. Löysinkin lopulta syyksi vääränlaisen paininjalan. Sellainen ylös-alas kulkeva pitäisi ehkä hankkia. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Ystäväni Niinan esimerkkiä seuraten laitoin pitkästä aikaa terettäkin reunoihin. Niistä tulee kivasti ryhtiä.


Tällä viikolla oli fysiikan ja matematiikan ylioppilaskirjoitukset, joista molemmista minulla on korjattavaa ensi viikolle. Onneksi muuten on helpompaa töissä tästä eteenpäin, niin ehtii kokeita korjata sitten oikein urakalla.

Kevät on selkeästikin alkanut! Aurinkoista viikonloppua!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti