sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Iloista Pääsiäistä!


Pääsiäispyhät ovat meilläpäin eli Tampereella alkaneet mukavan aurinkoisina. Meillä on nautittu myös kukista, niin saaduista kuin itsekin hankituista. Kevät on tuonut tullessaan innon laitella kauniita kukkia esille!

Kanatuikkuja saimme anopiltani. Sopivat hyvin pääsiäiseen!


Joitain viikkoja sitten oli Tokmannilla tarjouksessa Puro-lanka kahdessa eri värissä. Aloitin niistä jo yhtä liiviäkin. Ohje löytyy netistä Novitan sivuilta. Tällä hetkellä niska ja ranteet on sen verran kipeinä, että kutominen on tauolla. Mukavan joutuisaa tuollainen paksu lanka kuitenkin on kutoa, joten kyllä se vielä valmistuu.

Aikaisemmin talvella hankin laminointikoneen Lidlistä. Nyt löytyi puolestaan etsimäni paperileikkuri. Yllättäen Biltemasta! Hyvin edullinen se oli (9,90e), mutta hyvin toimii ja varateräkin tuli mukana. Innostuin leikkelemään vanhoista seinäkalentereista ja lehdistä kuvia vihkojen kansiksi A5- ja A6-kokoon. Ylimääräisistä suikalaista leikkelin kirjanmerkkejä. Vielä en ole päättänyt, vienkö esim. töihin äidinkielenopettajalle oppilaille jaettavaksi. Itsellä ei noin monelle kirjanmerkille ole käyttöä.


Osan kuvista laminoin valmiiksi vihkonkansiksi. Laitoin kaksi kuvaa nurjat puolet vastakkain ja niiden väliin vielä kartonkia tueksi. Aikaisemman kokeilun mukaisesti ilman kartonkia yksinkertaisesta paperista tulee laminoitunakin liian lerppu.


Olen väkertänyt myös tietokoneella kalenteripohjaa. Hiukan oli ongelmia tulostuksen kanssa, mutta jonkinlaisen kalenterin sain aikaiseksi. Kansiksi tuli kierrätysmateriaalista tehdyn kirjekuoren sisäpuolta. Mielestäni aika hauska idea, että vanhoista kartoista on tehty kirjekuoria! Näitä kirjekuoria minulle on tullut pari Netcyclerin vaihtojen yhteydessä.

 Kalenteri sisäpuolelta:


Epäonnistuneita kalenteritulostuksia en heittänyt pois. Leikkelin ne A6-kokoisien pikkuisten muistikirjojen sivuiksi. Yksi tällainen on minulla tietokoneen vieressä ottamassa vastaan netistä löytyviä mielenkiintoisia ideoita!


Kalustoa esille myös! Apuna vihkojen ja kalenterin teossa oli laminointikoneen ja paperileikkurin lisäksi Bind-It-All. Se on kyllä näppärä, mutta edelleenkin vaatii tarkkuutta, että saan kierteet hyvin puristettua.


Yhtä laatikkoa siivotessa vastaan tuli valmiiksi taitellut Kusudama-pallon palaset. Liimailin niistä valmiin pallon. Kiinnitysnauhan alaosaan laitoin koristekristallin.

Näistä tunnelmista on mukava toivottaa iloista pääsiäistä!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti