tiistai 19. marraskuuta 2013

Kankaita, lankoja ynnä muuta

Kangasostot joutuivat viimeisimmän Triteks-käynnin jälkeen tauolle, kun heinäkuussa aloitettu kangaslaskuri hyppäsi yli +30 metriin. Ensi viikolla suunnittelen käyväni Marimekon Herttoniemen myymälässä, joten saa nähdä kuinka selviän kangashoukutuksista. Tai sitten yritän keksiä jotain muuta ohjelmaa.
Mielenkiintoinen löytö oli vanha ulkoilukangas, jossa ilmeisesti on heijastava kuvionti:

Aloitin myös steinernuken teon. Päätä on jo valmisteltu ja vartalon osat ommeltu.
Kangasvaraston lisäksi lankojakin on kertynyt paljon, vaikka aika vähän neulon ja virkkaan. Paksusta villalangasta tein yhden illan aikana kaulurin.

Menninen- blogista löysin uudenlaisen pintakuvion sukkiin ja päädyin samalla kokeilemaan kahden sukan neulomista kerralla yhdellä pyöröpuikolla. Langat meinasivat mennä solmuun, mutta kantapäitä lukuunottamatta sujui hyvin.

Ompeleminen on ollut vähäistä, mutta kokeilin kuitenkin erilaisten heijastinten tekoa. Pariin applikoin kirjomalla heijastinkankaan pohjakankaaseen kiinni, osaan laitoin heijastinnauhaa. Hyvin heijastaa!
Myös yksi avain sai heijastavan nauhan:
Suurin ompelun on ollut viime perjantain Ylläri-SavaWay, jossa naamarista inspiroituneena piti ommella jotain. Pikkumusta oli muutenkin tehtävien listalla, joten kyllähän sellainen naamarinkin kanssa sopii.

Tästä lähdettiin klo 21.10...
... ja tähän päädyttiin klo 22.30...
Kaava: Yhdistettynä Onion 2035 ja Bohemian-tunika OW 5/2008
Kankaat: Helman ja hihojen paksu trikoo Triteks, yläosan samettikuvioinen trikoo Eurokankaasta n. 10 v sitten

Pientä askartelua vielä loppuun pääasiassa kierrätysmateriaaleista:
Bloggaamisen sijaan olen pyrkinyt tekemään kaikenlaisia käsitöitä. Töissä on monenlaista stressiä, joka on vaatinut käsillä tekemistä vastapainokseen. Mutta kyllä tämä syksy kohta Jouluun jo kääntyy!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti