maanantai 13. elokuuta 2012

Ompelua, ompelua... Ja töitä

Joululahjojen ompelu on jatkunut pullolaukkujen jälkeenkin. Tuli tällä kertaa sitten reilusti isoja kasseja. Nämä ovat menossa sukulaisperheen lapsille lelujen säilytykseen. Sopisivat varmasti monessa muussakin taloudessa erilaisten epäsiistien röykkiöiden (mankeloimattomat lakanat, silittämättömät paidat ym.) säilyttämiseen.
Kaava: Kääntökassi, Marimekon Sur rur -kirja
Kankaat: Raidallinen kangas kangaspaketista, kukkakangas verho SPR Kontista, oranssi lakana Kodin 1 (vuori), vaalenasininen puuvillasatiini (vuori) vanha verho

Ekaluokkalaiselle kummitytölle ompelin parit collegehousut.
Kaava: SKL 1/2003
Kankaat: Oranssi ja sinikuviollinen college molemmat kangaspaketista värjäyskäsittelyn kautta

Koulussa työskentelevänä tarvitsen itse myös aktiivisesti penaalia. Vanha penaali parin vuoden takaa alkoi olla kovin puhkikulunut, joten oli aika tehdä uusi. Vaikka teoreettisia opintoja onkin takana useamman vuoden ajan, en tehnyt teoreettisia suunnitelmia penaalin teosta, vaan toimin fiilispohjalta. Ehkä olisi kannattanut vaan vähän suunnitellakin tällä kertaa!

Kuvassa ovat kaikki versiot järjestyksessä vasemmalta oikealle:
1. liian lyhyt
2. liian kapea
3. aavistuksen liian kapea
4. liian lyhyt (ei sovi edes laskimelle...)
5. vihdoinkin sopiva!

Näin siinä joskus käy...

Appivanhemmat ystävällisesti noukkivat Lapin matkallaan meille ison ämpärillisen mustikoita. Kiitokseksi mustikoista ompelin heille suodatinpussitelineen, jonka tarpeesta oli jo jokunen aika sitten vihjailtu. Tällä kertaa kaikki meni ihan nappiin sen ompelussa. (Joskun on ollut vähän ongelmia liian kapeiden huolittelunauhojen ja tukimateriaalin takia.)

Kaava: SKL joku joulunumero 2000-luvulta ?
Kankaat: raidallinen kangaspaketista, ruudullinen Eurokangas
Muuta: Välissä kiinnisilitettävä tukihuopa

Tänään alkoi työt. Oli huojentavaa huomata, että moni muukin olisi vielä miellään jatkanut lomaansa, mutta kuitenkin realistisesti katsoi tulevaan. Kyllä tästä taas selvitään, kun alkuun päästään. Mulle tuli uusi kollega, toisen työkaverini sijainen, joka opettaa samoja aineita mun kanssa. Täytyy sanoa että keväällä saatu positiivinen ja lämmin kuva vahvistui entisestään tänään.

Laittelin vähän omaa luokkaakin (kyllä siellä muutkin työskentelee, mutta mä olen pääasiallinen käyttäjä) valmiiksi lukuvuoden alkua ajatellen. Jotenkin tuntui hyvältä vähän järjestellä paikkoja uuteen uskoon. Vein myös yhden ruusupurkin kynille ja mainoskyniä siihen itselle ja oppilaille käyttöön. Aion täyttää tilan nyt omalla tyylillä. (Joo, kaikkea en voi muuttaa, mutta voin tuoda joitain kivoja yksityiskohtia.)

Lukuvuoden alkajaismietteissä,

Saara

1 kommentti: