perjantai 26. lokakuuta 2012

Pois mukavuusalueelta!

OE:n lokakuun haasteena on tehdä jotain itselle hankalaa, epämieluisaa tai ennen kokematonta. Valitsin suoraan villakangastakin. Täytyy sanoa, että tarkkana sai olla ohjeiden kanssa, mutta olen tyytyväinen urakkaani.

Kaava: Penelope-takki, Ottobre Woman 5/2009
Kangas: Eurokangas, vuorina EK:n polyesterikangas
Muuta: Kaavan käytiin suoraan ohjeen mukaan ilman muutoksia. Kangasta ostin 2,0 m ja siitä jäi jonkin verran ylikin, ehkä johonkin kassiin tai lakkiin.

Edit: Korjasin kaavan lehden oikeaksi!


Toiseksi suunnittelin vanhasta purjeesta ompelevani kassin, mutta se suunnitelma kariutui, kun en ole ehtinyt ostaa sopivaa neulaa ja lankaa konetta varten. Ehkä se myöhemmin... Sen sijaan tajusin, että en ole koskaan (onnistuneesti ainakaan) ommellut nappilistaa T-paitaan tai collegeen. Jaakolla oli toiveena saada koti-college, joten siinäpä hyvä kohde kokeilulle!

Kaava: huppari muutoksin, Joka tyypin kaavakirja
Kangas: kangaspaketista, jämäpaloja
Muuta: Vasemmassa hihassa on lentokonebrodeeraus. Kaavan kooksi valitisin unisex-S, johon lisäsin joka reunaan 1 cm ympärykseen. Peruskaava koossa S on siis todella iso!

Lähikuva nappilistasta:

Nappilistaan en oikein ihastunut, mutta takin teko antoi kyllä todella paljon lisää itsevarmuutta ja kohotti itsetuntoa ompelun suhteen! Melkein tekisi seuraavaksi ommella joku kiva jakku! Mutta taitaa mennä liiotteluksi.

Valkean maiseman keskeltä,

Saara

1 kommentti:

  1. Tosi hyvä idea tuo haaste. Minä en ole koskaan uskaltautunut ompelemaan takkia itselleni. Olisi iso kynnys edes aloittaa. Mutta sinä olet kyllä onnistunut hienosti. Otit vielä tuollaisen vaativan kankaankin! Nappilistakin ihan hyvä. Sitäkään en ole koskaan tehnyt. Pitäisikin edes pienessä koossa (siis lapsen, ei miniatyyri :) opetella noita juttuja. Mun pitäisi opetella perusteellisesti hengityskoneen asiat (töissä on jokaisen ajettava ns. hengityskoneajokortti ja laiteajokortti)mutta täytyy myöntää, että jotenkin nämä ompelukoneasiat olisivat mielenkiintoisempia :)

    VastaaPoista