sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Vaaleaa

Kangasta on tässä kuussa saatettu vaatteiksi jo 7,7 metriä. Eli keskimäärin 1,1 m /päivä!

Viimeisimmät tuotokset ovat hame ja housut itselle. Myös Jaakolle on caprit leikattuina, mutta pitää saada mies kotiin ja sovittamaan ennen loppuun ompelemista.

 
Kaava: OW 2/2010 Pellavahame
Kangas: Sekoitekangas(?) kangashamstereista
Kankaankulutus: 0,7 m

Kerrankin oli helman mitta automaattisesti sopiva, eli normaalimittaiselle ihmiselle tämä hame olisi aika lyhyt. Tämä päätyy varmastikin syksyllä työkäyttöön.

Toisesta beigestä kankaasta piti tulla alunperin takki. Kaapissa olevaa kangasta hypistellessä huomasin kuitenkin sen joustavan. Selvä housukangas! Lähinnä tulee mieleen vaellushousut tai muut ulkoiluhousut, eli varmaankin kotikäyttöön pääasiassa päätyvät.
Kaava: JTKK suorat perushousut
Kangas: Sekoitekangas Triteksistä
Kankaankulutus: 1,5 m
Muuta: Perinteiseen tapaan takakappaletta piti pidentää vyötäröltä ja ottaa sisään takasaumasta.

Tänään tilasin paria kangasta, kun olin niitä kauan harkinnut ja tarjouksessa olivat. Suunnitelmia taas pyörittelemään!

Saara

3 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista blogiini! Kannustan tekemään blokin silloin tällöin. Ompelet todella paljon, varmaan sekaan mahtuisi myös tilkkutyötä! Raglanhihainen t-paita sopii sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Olen ollut ehkä liian kunnianhimoinen tilkkutöiden teossa, joten pienin askelin valmiisiin töihin jatkossa.

      Poista
  2. Kivat housut! Mä en ole ikinä ommellut vetoketjullisia housuja, sun tekemät näyttää tosi hyvältä! Nyt on varmaan pakko tehdä Pekalle housut, kun työmaalla oli revennyt työhousut siihen pisteeseen, ettei niitä saa enää korjattua.

    VastaaPoista