tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ompelu auttaa stressiin

Viimeisen kuukauden aikana olen laskelmieni mukaan ommellut yli 10 metristä kankaita valmista. Uskomatonta, että näin todella on, koska maaliskuu on ollut monista eri syistä todella stressaava töissä! Mutta mikäpä olisi parempaa stressin poistoa kuin esim. ympyröiden tai neliöiden leikkaaminen kankaasta?

Stressiompeluna on valmistunut sekä kestovanulappuja että -talouspapereita:
Osa kankaista on saatuja pieniä ompelututtujen jämiä. Joustofrotee kun minulle muuten kovin vähän käyttöön pääsevä materiaali. Näissä lapuissa pienetkin palat tulevat kuitenkin hyödyksi! Toisella puolella on trikoota.

Eräät shortsit leikkasin jo viikkoja sitten. Koska haluan ompelupöydän siistiksi, oli pakko ommella ne loppuun:
Kaava: OW 2/2014
Kangas: Sukulaisen varastoista sekoitekangasta
Muuta: Takakappaleeseen lisätty korkeutta ja muotolaskoksia hiukan suurennettu vyötäröltä, sekä etusaumasta otettu hiukan sisään.

Lumien sulaminen saa ajatukset jo kohti kevättä ja kesää. Inspiraationsa nämä paidat saavat mieheni ja minun yhteisestä purjehdusharrastuksesta:

Todella pitkäaikainen projekti sai vihdoinkin päätöksen. Aloitin joskus vuosia sitten lasien ja kittien irrottamista kotitaloni ikkunanpokasta. Pari vuotta poka odotti varastossakin, kunnes Jaakko lupasi jonain syntymäpäivälahjana tehdä siitä suunnitellun peilin valmiiksi. Vuosi jos toinen on kulunut ja nyt, ihan tavallisena viikonloppuna, se vihdoinkin saatiin asennettua valmiina seinälle. Oikeasti ikkunan on ollut korkeiden ikkunoiden päällä vaakatasossa, mutta toimii paremmin näin pystyssä peilinä.
Leipomistakin on riittänyt. Itse asiassa ison pullataikina tuotokset jäivät kuvaamatta, mutta gluteenittomasta leivästä ja vuokapullasta tulin ottaneeksi kuvat:
Hirssileivän ohje on muunnos hirssijauhopaketin kyljen reseptistä ja pullan ohje on Helposti maukasta -kirjasta.


Stressin keskeltä, mutta innokkaana ommellen,

Saara

EDIT. Sain muuten viikonlopun aikana kangassaldon koko alkuvuoden osalta MIINUKSELLE! Olisikohan jo aika käydä kangaskaupassa? Kankaathan saattavat muuten kohta vaikka mahtua kaappiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti