lauantai 6. syyskuuta 2014

Kesän saldo

Osallistui kesän ajan haasteeseen, jossa kirjattiin erityisen tarkasti ylös kangasostoja ja ompeluun kulutettuja metrejä.

Miinus: kesäkuu -55,55 m + heinäkuu -31,1 m + elokuu - 10,7 m= -97,35 m
Plus: kesäkuu +34,95 m + heinäkuu +59,2 m + elokuu +36,95 m= +131,1 m
Yhteensä:
kesäkuu -20,6 m + heinäkuu +28,1 m + elokuu +26,2 m= +33,7 m

Kesän aikana tuli ommeltua melkein 100m kangasta ja toisaalta ostettua yli 130 m. Saldo siis yli +30 m.

Kesäkuu meni hyvin, kun lomailin yksin ja oli huonot ilmat: tuli ommeltua reilusti. Heinäkuussa hain ilmaisia kankaita ison kasan ja helteet sekoitti ompelua. Elokussa aloitin työt ja kävin Triteksin muuttomyynnissä hamstraamassa. Jotain tarvitsisi tehdä noille varastoille! Olenkin ilmoittautunut myymään kangaskirppikselle. Yritän laittaa hinnat sellaisiksi, etten joutuisi kovin paljoa tuomaan takaisin kotiin.

Kankaiden lisäksi varastoituna on myös monenlaista kierrätysmateriaalia. Ehkä jännin materiaali on vanhat purjeet, jotka tulivat aikanaan veneemme mukana. Niistä on ollut jo monen vuoden ajan ajatus ommella jotain. Nyt purjeet kaivettiin esille ja rohkeasti leikkasin ne pariksi kassiksi. Pienenkin purjeveneen purje on ISO, joten materiaalia jäi vielä useaan kassiin.

Kesän kangassaldossa näkyi ilmaisia kankaita, joita käytännössä varmaan vielä myöhemminkin on minulle tulossa. Kun mies valittaa huonoa farkkutilannetta, meillä ei lähdetä kauppaan, vaan ompeluhuoneeseen.  Samalla kaavalla tein jo kerran aikaisemmin farkut ja ne ovat olleet todella pidetyt ja tykätyt. Kaava löytyy lehdestä SKL 8/2006, jossa on myös naisille useita erilaisia farkkukaavoja.

Farkkua riittää vielä toisiin (ja kolmansiin...) housuihin, joten farkkutehtailu jatkuu. Farkkujen teossa toisto ja harjoitus tekee hyvää, joten ensimmäisten farkkujen teko voi tuntua tosi hankalalta, mutta kyllä se myöhemmin helpottuu!

Mies mulle ehdotti, että se alkaisi pitää mulle omaa "ylläriompelua" eli että hän kävisi aina torstaina ostamassa mulle kankaan ja ompelisin sille perjantaisin jotain. Parempi ehdotus mun mielestä olisi, että mies valitsisi kotoa kangasvarastoista jonkun kankaan ja ompelisin siitä jotain sille.

Siitäkin huolimatta, että kankaat eivät mahdu kaappeihin, tilasin eilen lisää kankaita Nosh Organics -kotikutsuilta. Niissä kankaissa ilahduttaa pehmeys ja luomulaatu. Jospa yrittäisi jatkossa keskittyä kangasostoksissa määrän sijaan laatuun!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti