sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ruusunmarjahillo

Parhaat marjat ruusunmarjahilloon saa kurtturuususta. Hillon teko ruusunmarjoista on todella työlästä, vaikka ei heti arvaisikaan. Keräsin ison astiallisen marjoja ja sitten vasta myöhemmin muistin, kuinka aikaa vievää valmistelu on.

Alussa ovat marjat.
Marjoista poistetaan vihreät kannat.
Marjat halkaistaan.
Suurin työ on siemenien poistamisessa. Näppärä väline on pikkulusikan varsi. Aikaa kului arviolta tunti tai pari, ainakin aika kului todella hitaasti...
Itse hillon tekeminen olikin sitten helppoa: Marjat kattilaan + pari lasillista vettä. Keitetään marjat pehmeiksi ja soseutetaan. Sose on aika paksua, joten ennen hillosokerin lisäämistä voi veden lisäys olla tarpeen.
Lähes kaikki kesän ja syksyn säilönnät on tehty. Jääkaapit ja pakastin pullistelevat täynnä herkkuja!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti