tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesälomalla on taas aikaa harrastaa!

Kesällä tulee vastaan opettajan työn paras puoli, nimittäin pitkät lomat! Ja kyllä onkin sitten tullut harrastettua. Täytyy kyllä todeta, että harrastamisen varjopuoli on se, että mihin ne kaikki tarvikkeet saadaan mahtumaan! Meillä on suunnitteilla ompeluhuoneen siirto eri paikkaan ja sen takia täytyy myös kankaiden ja ompelutarvikkeiden säilytys miettiä uusiksi.

Tärkeintä on kuitenkin se, että saa jotain aikaan!

Pannulaput kierrätysmateriaaleista. Molemmissa on konekirjonnat toisella puolella.

Miehelle farkut ja itselle kietaisumekko. Mekkoa ei ole kyllä tullut kertaakaan käytettyä, vaikka kelejä olisi kyllä ollut.
 Tämä huppari valmistui odottamaan erään nuoren miehen syntymäpäiviä.
Kaava: SKL 8/08
Kangas: Michas-Stoffecke

Yksityiskohdaksi tein Ottobren opastaman erilaisen kiinnityksen hupun naruille.
 Taskuun tuli kanttaukset kaavasta poiketen.
Samaan osoitteeseen on menossa myös ompeluryhmän kopiointihaasteeseen tehty T-paita, jossa kaarroke ja olkaosat on tehty eräiden muiden ompelijoiden töitä mukaillen.

Vaikka ihan käytännössäkin Ikea näkyy meille, käyn Ikeassa vuosittain ehkä kerran. Sain jo joskus aikaisemmin vinkin, että siellä on myynnissä tilkkupaketteja. Nappasin niitä mukaani kolme ja yritin valita väreiltään omaa silmää miellyttäviä. Nämä olivat rullattuina, joten tarkkaan ei pystynyt kankaita näkemään.
 Hiukan tein jo sommitelmaa, miten näitä voisi yhdistää, mutta vämä odottavat edelleenkin ompelijaa.
 SPR:n Kontissa on tullut käytyä aina siellä päin ollessa. Omasta vaatekaapista on sinne lähtenyt isot määrät vähäisellä käytöllä olevia vaatteita, mutta myös löytöjä sieltä on tullut tehtyä. Viimeisimmällä vierailulla löysin neljä isoa palaa luonnonvalkoista collegea. Pehmeiden perusteella päättelin niiden olevan ainakin osittain bambua. Kotona polttokoe kuitenkin paljasti runsaan keinokuituisuuden! Päätin silti kokeilla värjäämistä, koska meillä ei valkoista juurikaan käytetä vaatteissa (johtuu ihan käytännön syistä, se ei pysyisi kauaa puhtaana).

Ruskeassa värjäyssatsissa olivat mukana haalistuneet mustat farkut ja kaksi palaa Kontin collegea. Pinkissä satsissa oli mukana yksi pala Kontia collegea, pala valkoista puuvillacollegea, pala luonnonvalkoista ribbipintaista neulosta ja valkoista resoria. Selkeästi huomaa kuvastakin, että keinokuitua paljon sisältäneet colleget värjäytyivät paljon vaaleammiksi. Mutta näistä on kiva sommitella eri värisiä vaatteita.

 Sukulaistyttö pääsi ripille kesäkuussa ja hän sai hyvin perinteisen lahjan, kirjotun puolipellavaisen pöytäliinan. Kokoa liinalla on 300 x 150 cm ja kangas on tilattu Ompelun ihanuus -verkkokaupasta. Korttikin oli itse tehty Cameolla leikaten.


Kuulun pariinkin ompeluryhmään ja yhdessä niistä järjestettiin ompeluvaihto, jossa piti ommella vieraalle ihmiselle kaksi ompelusta. Oli todella haastavaa tehdä vieraalle ihmiselle lyhyiden kuvausten ja mittojen perusteella vaatetta! Mutta ainakin kommenttien mukaan vastaanottaja oli tyytyväinen pakettiinsa. Tunikaan kaava oli Ottobre Woman 5/2014:sta ja kassi oli oma malli.

Muutakin on tullut ommeltua, mutta niistä laitan kuvia ja tietoja myöhemmin. Kangassaldostakin olen pitänyt tarkkaan kirjaa, mutta täytyy vielä päivittää taulukot ennen niiden julkaisemista. Miinuksella on käyty ja palattu jälleen plussalle.

Saara

1 kommentti:

  1. Kivoja ompeluita olet tehnyt :) Sinulle olisi haaste blogissa http://unelmallinen.blogspot.fi/2015/08/blogihaasteet.html

    VastaaPoista