maanantai 11. tammikuuta 2016

Vuosiraportti 2015

Edellisestä blogikirjoituksesta on kulunut monta kuukautta, mutta ompelu on kuitenkin jatkunut hitaasta päivitystahdista huolimatta.

Vuonna 2015 vaihteli kankaiden hankinta ja ompelu hyvin paljon peräkkäisinä kuukausina. Puolet kuukausista jäi plussalle ja puolet miinukselle, mikä on aika hyvää tasapainoa.
Kankaiden kertymä ja ompelumetrien kertymä olivat melko tasaiset vuoden kuluessa.
Loppusaldoksi vuodelta 2015 tuli +11,7 metriä. Tavoitteeseen +-0 metriä ei päästy, mutta selkeästi tuli kuitenkin parannusta vuoden 2014 loppusaldoon, joka oli yli 30 metriä plussan puolella!

Vuosien 2014 ja 2015 kangasvaraston muutokset ovat olleet hyvin eri tyyppisiä. Vuonna 2014 osui kesäloman ajalle sekä valtavat piikit sekä ommelluissa että vastaanotetuissa metreissä. Loppuvuonna 2014 kankaiden ostot olivat maltillisia, mutta myös ompelu oli vähäistä. Vuonna 2015 sen sijaan ainoastaan keväällä oli parin kuukauden tauko lähes kokonaan ompelusta ja kankaiden ostosta.
Jos tarkastellaan kertymää 1.1.2014 lähtien, voidaan todeta, että kangasvaraston koko on vakiintunut elokuun 2014 tasolle, joka on lähes 50 metriä enemmän kuin vuoden 2014 alussa.


Vuoden 2016 tavoitteeksi olen ottanut hurjan -40 metriä, joka voi olla vaikea saavuttaa, jos ollenkaan tulee kangashankintoja tehtyä. Toistaiseksi olen kuitenkin ollut ostamatta kankaita ja muutama metri on jo tullut ommeltuakin, joten tähän mennessä ollaan miinuksella.

Mainitsinkin jo edellisessä päivityksessä kesällä, että ompeluhuone tulee muuttamaan syksyn aikana takkahuoneeseen. Teetimme takkahuoneeseen hienot täyspuiset kaapit (niiden valmistumisprosessi on ihan oma tarinansa) ja kaapit saapuivat marraskuun lopussa.Hitaaseen päivitystahtiin, ompelutahdin muutoksiin ja ompsun muuttoon on ollut erittäin hyvä syy, nimittäin meidän perheen nuorin jäsen, joka saapui luoksemme marraskuun puolivälissä.

Kaikkea hyvää alkaneeseen vuoteen 2016!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti