keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Virallista tummaa

Opiskelu- ja purjehduskaverini väittelee perjantaina. Oli ilo saada kutsu myös hänen karonkkaansa. Tosin kutsu aiheutti myös päänvaivaa puvun suhteen. Pukukoodina on tumma puku, joka naisella tarkoittaa pitkää iltapukua. Aikaisempi pitkä iltapukuni on jo hieman kulunut (ja varmaan pienikin), joten päätin tehdä uuden puvun juhlaa varten.

Kaava on Ottobre Womanista 2/2008. Lehdessä mekko oli tehty pellavaryppykankaasta. Yritinkin alunperin etsiä kuviollista kangasta, mutta ei löytynyt sopivaa, joten päädyin peruspolyestersatiiniin. Ottobren kaavaa ja ohjeita täytyy ehdottomasti kehua, koska niin selkeitä  iltapukuohjeita en ole ennen päässyt käyttämään. Boleron kaava on muokattu Suuren käsityölehden Nuori suunnittelija-kavasta.

Asukokonaisuuden täydentää tietysti sopiva laukku. Kaava oli Ihanat itsetehdyt-laukut -kirjassa, mutta suurensin sen vapaalla kädellä piirtäen, joten ei se ihan samanlainen ole. Hihnan solmu on mielestäni kiva! Kiinnitykseksi laitoin napin sijaan vetoketjun, ettei tavarat tipu kesken matkan.
Kuvat ovat vähän mitä ovat, mutta perjantaina toivottavasti otetaan parempia kuvia.

Juhlia odotellen,

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti