keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Taas jämäpaloista

Löysin hyvin asiapitoisen blogin, jossa keskitytään elämän järjetykseen saamiseen, moneltakin kannalta. Yksi osa on turhasta tavarasta luopuminen. Se herätti paljon ajatuksia minussa. Lisäilinkin heti muutama tavaraa Netcycleriin. Muuten sitten yritin siivota kankaita järjetykseen ja sieltäkin karsin muutamat tilkut myöskin sinne Netcycleriin.

Facebookin Ompleuelämää-ryhmässä oli viime viikolla haasteena ommella kassi. Alunperin ajattelin tekeväni jonkin laukun Ihanat itsetehdyt laukut- kirjan ohjeilla, mutta aika ei riittänyt ja päädyin siihen siniseen kassiin, josta täällä aikaisemmin jo kirjoittelin. Ajatus muhi päässä ja sunnuntaina aloitin käsilaukun, johon lähes kaikki tarvikkeet löytyivät jämä- tai kierrätysosastolta kotoa.

Päällikangas on joustavaa flanellipintaista housukangasta. Sitä oli naftisti riittävästi tähän kassiin. Loput tilkut heitin sitten pois. Tuin päällikankaan tukikangas tilkuilla. Päällikangas on sen verran paksu, etteivät tukikankaan reunat tule esille päällä. Vuorin leikkasin vanhasta keinokuituisesta ohuesta hameestani. (Tein sen varmaan suunnilleen 1999, koska muistan sitä käyttäneeni sinä kesänä.)


Vetoketjukin oli kierrätetty. Sen irrotin edellisen bloggauksen tunikasta ja heti otin uudelleen käyttöön! Ylläolevassa kuvassa näkyykin parhaiten laukun yläosa, johon tein ikään kuin sisäänjäävän vetoketjun. Ainakin talvella on mukava, ettei lumi pääse satamaan laukun sisään. Ainoat uudet osat laukussa olivat olkahihnan kiinnitysrenkaat, jotka ostin Ompelukonekeskus Koivusta ostosreissullani reilu viikko sitten. Niistäkään ei ihan euroakaan kustannusta tullut.Tykkään kyllä tällaisesta jämien ja kierrätysosien käytöstä! Tosin varjopuolena on se, että niitä jämiä ja kierrätyskankaita on kaapit pullollaan, kun mitään ei muka voi heittää pois.

Sain työkaveriltani pariksi päiväksi lainaan Aloevera-tuotteita kokeiltavaksi. (Hän myy niitä kotikutsuilla.) Eilen tuli naamaa ja varpaitakin puunattua ja rasvattua tavallista paremmin. Vielä pari päivää saan niitä kokeilla -saa nähdä, miten naama on hyvässä kunnossa tällaisen kuurin jälkeen.

Keskiviikon ajatuksissa,
Saara

1 kommentti:

  1. Mulla on se samainen kassi-kirja kirjastosta ollu jo jonkin aikaa. Pyörittelen ja mietin, mitä tekisin, mutta toistaiseksi en ole vielä tehnyt sieltä mitään.

    aikamoisen kasan olit taannoin taas hakenut Triteksistä :D mä mietin, että pitäisköhän taas sieltä saksasta vähän napsutella...

    VastaaPoista