lauantai 14. heinäkuuta 2012

Keskeneräisiä valmiiksi


Meillä on viime päivinä käynyt tuuli. Sellainen, joka siivoaa paikkoja ja siinä ohessa laittaa pitkään keskeneräisinä roikkuneita käsitöitä eteenpäin tai jopa valmiiksi. Meillä on kaksi kovaa tekijää, jotka aloittavat projekteja, mutta niitä jää samalla myös tuplana keskeneräisiksikin.

Tein 9 vuotta sitten tilkuista päiväpeiton. Siitä jäi 9:n tilkun neliöitä yli. Ne ehtivät pari vuotta odottaa laatikossa, kunnes aloin koota niistä pienempää tilkkupeittoa. Tilkkupeiton päälliosa oli valmiina pari vuotta. Pari vuotta sitten aloitin vuorin ja täytteen laiton ja tikkauksen. Hain alkukesästä lisäinspiraatiota tikkauksen loppuun saattamiseen hankkimalla ompelukoneeseen vanutikkausjalan ja tilkkutyöpöydän. Ja nyt, muutaman vuoden uurastuksen jälkeen, on vihdoin valmista.
 Värimaailmaltaan tämä ei oikein tunnu omalta, joten harkinnassa on antaa peitto lahjaksi

Vähän lyhyemmän aikaa, maanantaista asti, on ollut sohvapöytä. Yllättävästi siinäkin hommaa riitti, vaikka siis valmiista Ikean koivuisista ruokapöydistä lähdettiin liikkeelle. Kaikki pinnat hiottiin (niissä oli valmiina lakka), jalat lyhennettiin, pöytälevyä pienennettiin, alalevy sahattiin sopivaksi, levyt lakattiin ja jalat maalattiin.

Tässä siis se, mikä pöytä oli jalkojen lyhennyksen jälkeen:
Ja lopullinen sohvapöytä:
Pöytälevy tuli aika paljon reunusten yli, joten haettiin vähän siroutta kaventamalla levyn reunoista. Ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen! Kun ei kerran kaupasta löydy sopivaa, kannattaa tehdä itse.

Käytiin vierailemassa Marjan uudessa omakotitalossa. Vietiin tuliaisina pajukoppa, joka oli Marjamäen pajutilalta Kangasalta. Ompelin koppaan kangasverhoilun, joka mukavoittaa käyttöä:
Jotta projektit ei loppuisi kesken (aloitin 2 kuukautta sitten sen afrikankukka päiväpeiton...), aloin ihastella Qvida Mina-takkeja. Ihan valtaisa työ sellainen on, mutta hieno se olisi. Ohjeetkin löysin netistä pitkän etsinnän jälkeen. Ehkäpä silti pidättäydyn noiden loppujen keskeneräisten projektien eteenpäin viemisessä. Yksi tilkkutyöprojekti "ikuisuusprojekti" on edelleen kesken. Se  voisi olla seuraava valmiiksi tuleva...

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti