maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kirjavaa metsää

Edellisen kirjoituksen kangastilaus on suurelta osin päätynyt jo vaatteiksi. Taitaa olla melkein ennätys! Mutta yleensä ostokset onkin paljon suurempia...

Satumetsästä tuli kivasti yhdesä metristä kaksi lasten paitaa. Ihmeen vähän niihin lastenvaatteisiin kangasta kuluu! Nämä menevät molemmat kahdelle tyttöselle lahjaksi.

 Kaava: Suuri Käsityölehti 1/2009, koot 98 cm ja 128 cm (suurennettu koosta 122 cm)
Kangas: Satumetsä-trikoo, 1,0 m, Käpysestä

Harmaasta Taikametsä-trikoosta tuli itselle trikoopaita.

Kaava: Suuri Käsityölehti 1/2011, kaarroketrikoopaita
Kangas: Taikametsä-trikoo, 1,0 m, Käpysestä

Siivosin vaatekaappia ja sieltä löytyi kasa epämukavia vaatteita. Capreissa oli liian pitkät lahkeet. Tein niihin upslaakit Joka tyypin kaavakirjan ohjeita mukaillen.
Jokunen vuosi sitten ompelemani farkkuhameen helma oli liian lyhyt pitkäksi hameeksi, mutta liian pitkä lyhyeksi hameeksi. Jotenkin siis puolivälin ikävän mittainen helma.
Ennen:

Jälkeen:
Helmasta lähti noin 20 cm ja nyt se on sellaisen miellyttävän mittainen. Kuvista kannattaa huomioida taustalla rennosti retkottava koira. Sille trooppiset helteet ei sovi, joten päivä kuluu pääasiassa nukkumiseen.

Tänään menen hakemaan Kangashamstereista huutamaani kangaspakettia. Vähän hirvittää, että mitä sitä tulikaan taas tehtyä...

Pari viikkoa on vielä lomaa jäljellä. Viime viikon loppupuolella aloitin jo kevyen laskeutumisen työelämään lueskelemalla mökillä ammattikirjallisuutta. M. Minneartin Maiseman värit ja valot selittää mielenkiintoisesti, mutta paikoitellen aika tieteellisestikin kaikenlaisia luonnossa ja lähiympäristössä esiintyviä valo- ja väri-ilmiöitä. Yritin lueskella ihan vaan rennosti, vaikka takaraivossa painoi myös parin viikon päästä alkava lukion valo-opin kurssi.

Ukkosmyrskyn takia vähän heikosti nukkuneena,

Saara

8 kommenttia:

 1. Kivoja :)
  Mulla samaa satumetsää ja harmaata taikametsää odottamas toteutusta :D

  VastaaPoista
 2. Kivat paidat - niin noi lasten kuin sun omasikin :) Metristä joo saa ihan kivasti peruspaitoja, mutta jos haluaa vähänkään erilaisempaa, ni alkaa metrikin olemaan nafti...

  VastaaPoista
 3. Kiva oli nähdä valmiina vaatteena tuo harmaa taikametsä :) Itsellä se vielä odottaa...

  VastaaPoista
 4. Toi Taikametsä sopii ihanasti noihin kivoihin housuihin! :D Satumetsä paidatkin on tosi kivat! :)

  VastaaPoista
 5. Kivoja vaatteita. Mullakin odottaa just nuo kaksi kangasta saksimista ;)

  VastaaPoista
 6. Kivoja ovat! Tosi tunnollisesti olet tuhonnut kangastilauksen. Musta tuntuu aina ettei niitä uusimpia raaski vielä silputa..

  VastaaPoista