maanantai 28. tammikuuta 2013

Kankaaton kuukausi kohta ohi

Nopeasti on aika vierähtänyt tammikuussa. Työt jakui loppiaisen jälkeen ja siinä sitten onkin taas riittänyt tekemistä.

Ensin haluan esitellä oivallukseni, jonka tein  siivottuani lehtikoteloista vanhoja tarpeettomia käsityölehtiä pois. (Annoin osan ihan oikeasti käyttöönkin, mutta muutamat päätyivät tällaiseen kierrätykseen.)
Malli: Paperinen lahjakassi, muokattuna, Ihanat itsetehdyt laukut -kirjasta, mittoja muutettu
Materiaalit: 1 kpl kaava-arkkeja, kontaktimuovia, tukevaa valkoista nauhaa
Muuta: Ohjeessa kehoitettiin käyttämään ilmeisestikin kristallimuovia, mutta itse käytin tavallista ohutta kontaktimuovia.

Yritin netistä etsiä vastaavanlaisia kasseja, mutta en löytänyt. Tällainen kassi sopisi kyllä monellekin ompelunharrastajalle! Mulla on suunnitteilla myös muita "sarjaan" sopivia tuotteita.

Tammikuussa on eniten vienyt aikaa uuden päiväpeiton ompelu. Aloitin sen jo tammikuun alussa, mutta jossain vaiheessa kyllästyin sen tekemiseen. Kolmiot tehtiin pikatekniikalla, joka ohjeistettiin Husqvarnan aikanaan julkaisemassa ZigZag-lehdessä. Olin tätä mallia pitkään ihaillut ja nyt päätin laittaa vihdoinkin kangaskaapin kätköistä kauniita puuvillakankaita käyttöön!

 Tässä vaiheessa peitto edelleenkin on; palat on ommeltu jonoiksi, mutta niitä ei ole vielä liitetty yhteen. Reunuksetkin puuttuvat vielä kuvasta. Tikkaaminen tulee olemaan iso homma, vaikka yläsyöttäjän sainkin joululahjaksi.
Joululomalla tilasin pari ompelukirjaa netistä.Olin jo aikaisemmin lainannut kirjastosta Emily Blumenthalin Käsilaukkukirjan, mutta jouduin sen heti jo palauttamaan ilman uusintaa, kun joku oli sen varannut. Tilasin sen sitten omaksi itselle.

Innostuin paljon vetoketjullisesta olkakassista, mutta ompelun yhteydessä jouduin kyllä pettymään ohjeisiin.
Kaava: Olkakassi, kirjasta Käsilaukkukirja
Kangas: Tukava puuvilla Kangasnhamstereista ostetusta kangaspaketista, vuori oranssia lakanaa, vetoketju Kontista
Muuta: Kaavan suurentaminen ei ollut ihan yksinkertainen homma, vaikka tietotekniikka oli apuna.

Kankaattoman kuukauden viimeisiä päiviä sinnitellen,
Saara

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihana tilkkupeitto!!!!! Niin raikas ja "reipas".

    Hieno myös tuo kaavakassi. Tuo kirja Ihanat Itsetehdyt laukut on kyllä tosi hyvä. Monenmoista hyvää ohjetta kaikkiin laukuntekovaiheisiin. Tilasin sen AdLibriksestä, kun maksoi vain 2.80e.

    VastaaPoista
  2. Hieno tuo ompelijan kassi! Tosi hyvä idea.

    VastaaPoista