torstai 3. tammikuuta 2013

Kankaita kaapista käyttöön

Kangasinventaarion ja uusien kirjojen ansiosta otin rohkeasti yhden "ihanan" kankaan ja aloin siitä ommella. Tulin siihen tulokseen, että vaikka usein tulee joistain kankaista sellainen olo, että ei raaski niitä käyttää, on paras kuitenkin tehdä niistä helmistä jotain, joka pääsee käyttöön ja näkyville. Kaapissa kankaat jäävät piiloon.
Se ihana kangas oli tällä kertaa romanttinen violetti Pariisi-kangas. Ostin sitä 0,5 metriä Eurokankaan alennusmyynneistä ilman tietoa käyttökohteesta. Laukkuhullun Ompelukirjassa puolestaan rohkaisiin yhdistämään rohkeasti erilaisia kankaita. Kyseessä on käännettävä olkalaukku, joten myös vuoripuolta voi käyttää päällipuolena.
Kaava:  Laukkuhullun ompelukirja, kääntökassi
Kankaat: Violetti Pariisi-puuvilla Eurokangas, raidallinen lakana Kodin1, sininen puuvilla kangashamstereista
Muuta:  Korvasin ohjeessa mainitun kiinnisilitettävän vanun paksulla collegella, jonka kiinnitin liimaharsolla.
Trikootilkkulaatikon yhteydessä heitin paljon pois pieniä tilkkuja, osan valikoin kangasvaihtareille mukaan otettaviksi ja muutamista ompelin pantoja.
Kangasninventaario teki todella hyvää näin kankaattoman kuukauden alussa. Printtasin listat myös ompelupöydän viereen seinälle. Nyt saan jo ruksia kaksi kangasta pois. Periaatteeni nimittäin on, että en sen kummemmin listaa jämäkankaita, ellei niitä ole jäljellä runsaasti.
Kangasonventaariossa oli hauska huomata, että esimerkiksi kuviollisia trikoita minulla ei ole mitenkään kovin paljoa. Puuvillakankaita sen sijaan on todella paljon, vaikka niistä vähemmän ompelen. Ehkä se kertoo jonkinlaisesta kaipuusta tilkkutöiden ja kassiompelun pariin. Tästä on hyvä jatkaa kankaatonta tammikuuta!

Saara

1 kommentti:

  1. Hauska idea tuo lista.

    Miullakin menossa (ääneensanomaton) hiljaisuus ostelussa ja toivoisin tuhoavani kankaita runsaasti pois. Harmi ettei meillä ole tulostinta :(

    VastaaPoista