torstai 18. heinäkuuta 2013

Kaksi marjaa

Aikaisemmin tässä kuussa tekemäni beiget housut muistuttivat, että kyllä oma luottokaava vain on arvokas! Ja siksipä kaivoin pari palaa ruskeaa joustavaa housukangasta esiin ja aloin ommella.

Näissä on kaikki kohdallaan. Takakappaletta on muokattu rankasti, etukappaletta vähän vähemmän. Vyötäröllä on muotolaskoksia ja vetoketjuhalkio sivussa.
Kaava: SKL 8/2000 muokkauksin
Kangas: ruskea joustava housukangas Triteksistä
Kankaankulutus: 1,3 m

Ruskeaa housukangasta oli kaapissa kaksi palaa. Molemmat kivasti joustavia, pinta vain vähän erinäköinen. Ompelin sitten toisetkin housut.
Kaava: OW 2/2012 capreista yläosa, SKL 8/2000 lahkeen muoto
Kangas: ruskea joustava housukangas Triteksistä
Kankaankulutus: 1,3 m

Ulkoisesti housut näyttävät olevan kuin kaksi marjaa, mutta tarkemmassa tarkastelussa ja erityisesti ompeluprosesissa ero on suuri:
Ylemmät housut:

Alemmat housut:
Alemmissa onkin siis kuminauhavyötärö!

Kangasjämistä sain aikaiseksi T-paidan. Vähän meni mönkään suunnitelmat, kun tähtikangasta oli liian vähän, mutta ihan kiva näinkin. Kokeilin siirtää leikkaussauman vähän alemmas, mutta meni vähän liiankin alas jo.
Kaava: JTKK ranglanpaita muokattuna, OW 2/2008 leikkaussauman muoto
Kangas: jämäpaloja
Kankaankulutus: 0,7 m

Vanha kylpytakki tuli pilkottua ja muutettua froteeräteiksi ja pesulapuksi.
Kankaankulutus: 1,5 m

Tekisi mieli tehdä housuja lisää sillä uudella kuminauhavyötärökaavalla, mutta nyt ei taida kaapista sopivaa kangasta löytyä. Täytyy keksiä muuta ommeltavaa ja sitä hän varmasti riittää.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti