tiistai 2. heinäkuuta 2013

Paitakaavan muokkausta

Valmiskaavat on tehty keskimääräisille vartaloille. Monilla yläosa on alaosaa isompi tai toisinpäin. Itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan. Olen paitojen teossa käyttänyt paljon Ottobren peruskaavaa, johon olen alaosan leventänyt sopivaksi. Ongelmana on ollut silti olkapäiden huono istuvuus.

Lähdin kokeilemaan Joka tyypin kaavakirjan ranglanpaidan kaavaa, koska siinä ei ainakaan saumaa tule olkapäälle. Ensimmäiseen versioon valitsin pitkään marinoituneen kultaraitaisen trikoon. Levensin kaavaa alhaalta yhden koon verran.

Kaava: JTKK ranglanpaita, versio 1
Kangas: puna-kultaraidallinen trikoo Triteksistä

Pääntie jäi aika pieneksi, ei ahdistavalla tavalla, mutta ulkonäkö ei ole paras mahdollinen.

Suunnittelin viimeisestä paulakukkatrikoon palastani jo ihan erilaista toteutusta, mutta päätinkin silti jatkaa ranglanpaidan jalostamista. Avuksi otin paljon käyttämäni sporttipaidan kaavan (OW 2/08), jossa pääntie on hyvän mallinen ja leikkaussauma tekee kivasti muotoa etukappaleeseen.  Samalla kaavalla pienin muokkauksin tein myös raidallisen SaVaWay- paidan. Leikkaussaumaan päädyin muodon lisäksi myös paulakukan vähyyyden takia, kun halusin pitkät hihat kukallisina.

Kaava: JTKK ranglanpaita, versio 2
Kangas: Nanson paulakukkatrikoo ja musta yksivärinen trikoo Triteksistä

Tuon pääntien muokkaamisen jälkeen tämä ranglanpaita on oikein hyvän mallinen, ja tämän kaavan pistän tarkasti talteen seuraavia paitaompeluita varten.

Savan heinäkuun haasteena on ommella kaapeissa olevista kankaista mahdollisimman paljon, joten yritän nyt parhaani mukaan keksiä kauankin odottaneista kankaista jotain kivaa.

Saara

1 kommentti:

  1. Toi paulakukkapaita näyttää kyllä oikein hyvin istuvalle :) Pitäis itellekin ottaa työn alle oman paitakaavan muokkaus just sopivaksi.

    VastaaPoista