sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Yksityiskohtia yksinkertaisesti

Useimmiten ompelen ihan perusmallisia vaatteita, ilman mitään koristuksia tai yksityiskohtia. Tällä kertaa yksityiskohtien tekeminen lähti liikkeelle kankaasta, jota oli liian vähän miehen collegepaitaan. Yksiväristä kangasta oli kuitenkin kolmessa eri värissä olemassa jämäpaloja, joten ei kun tekemään raitoja. Raitojen lisäksi piti saada vielä jotain muuta yksityiskohtaa. Apuun otin pitkästä aikaa kirjonnat.

Kaava: Yöpaita SKL 11-12/2004 muokattuna
Kankaat: kangaspaketista

Lomaviikolla kokeilin värjätä vihreää trikoota fuksianpunaisella. Lopputulos oli lilaa. Koska juuri olin ommellut peruspaidan lilasta trikoosta, piti nyt keksiä jotain yksityiskohtia. Vanha suosikkikaava pintuck-laskoksilla pääsi taas käyttöön.
Kaava: OW 2/2008, pintuck-tunika
Kankaat: Kangashamstereista, värjätty

Laskosten lisäksi tein lisäksi valenappilistan, jollaista harjoittelin myös Onioniin. Nyt keksin ommella listakappaleen valmiiksi kaksinkerroin ja sauma keskelle, niin reunoista tuli siistit. Samanlaisia nappeja ei nappipurkista löytynyt tarpeeksi, joten valitsin kaikki erilaisia.
Eilisen vaatekaapin siivouksen jäljiltä ompelulistalla on yöpaitoja, pyjamia, kaulurituubeja ja pitkiksiä (tai leggingsejä). Muutamista vanhoista vaatteista leikkelin jo valmiiksi rättejä ja riepuja. Rievuille on aina tarvetta autojen ja veneen vahauksessa ja puunauksessa. Rätteihin ajattelin ommella toisella puolelle joustoforoteeta, niin ei ole niin totisia sitten. Mutta niistä myöhemmin, kun kankaat saapuvat Kankaiden yön jäljiltä kotiin.

Saara

Edit. Kangaslaskurinkin päivitys sivupalkkiin onnistui taas. Kivasti miinuksella lokakuu Triteks-käynnistä huolimatta. Kankaiden yön tilaukset tulevat varmaankin vasta marraskuussa, joten varmaan menee plussalle taas sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti