sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Lämmintä ja kylmää

Järjestelyinnostuksen vallassa aloin netistä myös etsiä kankaiden säilytykseen ideioita. Mitäään nykyistä parempaa ei oikeastaan löytynyt, mutta sen sijaan löytyi kiva idea kankaiden luetteloimisesta.
Siitä innostuneena tein myös suomenkielisen version, joka on ladattavissa nyt myös netistä, jos joku sattuu siitä innostumaan.
Omaa luetteloani aloin eilen illalla täyttää ja ihan hauska sitä oli täyttääkin. Kaikkia kankaita en ole ehtinyt käydä läpi, mutta kyllä tuosta kivasti näkee kerralla kaikki kankaat ja pystyy myös hypistelemäänkin.

Yritin kankaita läpi käydessä myös löytää joitain myyntiin, mutta eipä sieltä montaa löytynyt. Lähinnä tuli ajatuksia mieleen, että mitä mistäkin kankaasta voisi tehdä ja sitten mahdollisesti niitä jämäkappaleita myydä tai antaa pois.

Käpynen-trikoota minulla oli aikanaan vihreänä ja tulin tilanneeksi myös Käpynen-joustofroteeta viime syksyn Kankaiden yöstä. Väri ja kangaslaji eivät ole ihan suosikkejani kumpikaan, mutta saunatakkiin molemmat sopivat hyvin. Vetoketjun värin määräsi kaapista löytyvä valikoima ja se sitten myös kanttausten värin.
Kaavan pohja: SKL 7/2013 Kietaisuhuppari
Kangas: Käpynen-joustofrotee
Kankaankulutus:  1,5 m
Muokkaukset: ranglansaumat, taskut, huppuun eteen noin 5 cm lisää, vetoketju eteen, pituus, helman leveys
Voin vain kuvitella, miten ihanalta taas tuntuukaan kesällä saunan jälkeen istua takapihalla...

Jos palataan takaisin talvisiin tunnelmiin, muutama päivä sitten valmistui myös villakauluri. Sanna Vatasen jämälankakirjan innoittamana neuloin sen useasta langasta muodostetusta jättilangasta paksuilla puikoilla. Lankojen vaihtuvuus ja vaihteleva sijainti tekevät pinnasta kivan elävän. Lisäyksiä tein ihan sattumanvaraisesti, joten reunasta tulikin hiukan kupruileva.
Nyt kun ompelussa on taas päässyt alkuun, voisi keksiä pian jo seuraavankin ommeltavan!

Saara

1 kommentti:

  1. Hei, vähän hyvä idea.Kiitos myös että teit tuon suomenkielisen version. Tiedän mitä teen seuraavalla lomalla :) Ja kansioitakin löytyy...kun olen heittänyt vanhoja koulumuistiinpanoja pois, niin jäihän niistä kansiot vapaiksi myöhempää käyttöä varten. Ihanan lämpöisen näköinen saunatakki!

    VastaaPoista