sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Värikäs huhtikuu

Ompeluryhmä antoi haasteeksi ommella ompeluksia, joissa on vähintään puolet tiettyä väriä. Värit olivat:
punainen
keltainen
kevään vihreä
violetti

Jokaiseen väriin oli aikaa viikko.

Kolme ensimmäistä väriä oli haasteellisia. Aluksi punaisen määritelmä oli, että mitä vain mitä voi punaiseksi sanoa. Pitkin viikkoa ompelin kahta paitaa pinkistä kankaasta. Sunnuntaina vasta huomasin, että pinkki ei käykään... Seuraavilla viikoilla olin sitten tarkempi.

Punainen
 Isompi paita on tehty Joka tyypin kaavakirjan raglanpaidan kaavalla. Pienempi on menossa kohta 9-vuotiaalle kummitytölle lahjaksi.

Kankaanpainantakurssilla painoin pipo- ja paitakankaisiin TOE-logot, joista myös tuli samalla punaisella viikolla valmista.
Keltainen
Keltaiseen en meinannut keksiä kangasta tai kohdetta, mutta lopulta päädyin ompelemaan keltaisesta popliinista kassit pelastusliiveille. Niitä kun joutuu monta kertaa kuljettamaan autolla veneelle ja mökille. Ainakin huomaa, onko liivit mukana.
Edit: Unohdin kokonaan keltaisen paidan, jonka ompelin!

Viime aikoina on näitä valenappilistoja ja hiuslaskoksia tullut tehtyä enemmänkin. Ja lisänä eriparinapit. Tavallista keltaista kangasta en ehkä omaan vaatteeseen tuli laittaneeksi, mutta tällainen sinapinkeltainen menee hyvin.
 Kaavana on JTKK raglanpaita, mutta lisäsin keskelle eteen yläreunaan noin 4 cm lisää tilaa ja helmaan leveyttä ja pituutta myös. Tämä tuli jo testattua työkäytössäkin ja oli kyllä mukavan vilpoisan oloinen. Monet näistä Triteksin trikoista on Nanson sekoitekankaita, joissa on puuvillan lisäksi esim. modaalia tai viskoosia.

 

Vihreä
Koska vihreän piti olla nimenomaan kirkkaan keväisen vihreä, ei ollut montaa vaihtoehtoa. Kangastakin oli aika vähän, joten kohteeksi tuli bokserit. Normaalisti en alusvaatteita esittele blogissa, mutta tämä on poikkeus.
Violetti
Violettia käytän normaalistikin jonkin verran vaatteissani, joten tämä oli kaikista helpoin.
Kaava: Bohemian-tunika muokattuna
Kankaat: Triteks
 Kuvan muokkaaminen näin tumman vaatteen kanssa oli todella vaikeaa! Ylin kuva näyttää omalla näytöllä sopivimmalta, mutta käynnykän näytöllä se on tosi tumma.
 Bohemian-tunikassa on pääntiellä kuminauhakuja ja väljyys rypyttyy joka puolelta kuminauhalla. Nyt teinkin eteen hiuslaskokset ja valenappilistan. Muutoksina eteen lisäsin ylös hiukan lisää tilaa ja takaa poistin hiukan.
Kangasta oli niukasti ja vielä leikatessa ongelmia aiheutti siinä oleva silmäpako. Hihoihin ei violetti kangas riittänyt, joten parhaimmaksi väriksi niihin valikoitui ruskea.

Huhtikuun on kohta ohi. Haaste on kyllä tehnyt hyvää. Ne kaappiin unohtuneetkin värit ovat päässeet mukaan!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti