sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Viime viikon ompelut

Paitakaappi pursuaa, mutta lisää vaan ommellaan. Peruspaitoja yksivärisinä kyllä tarvitsee, joten niitä siis vuorossa:
Huomasin vasta kappaleet leikattuani, että violetin paidan etukappaleella oli keskeisellä paikalla silmäpako. Kangasta oli vain pieni pala, joten ompelin koko matkalle nauhaa päälle.

Seuraavaksi olivat vuorossa housut: yhdet kapealahkeiset paksummasta kankaasta, yhdet leggingsit ja yhdet shortsimittaiset yöhousuiksi tai hameen alla pidettäviksi.
Pari yömekkoa aikaisemmin tänä kesänä hyväksi havaitulla kaavalla:
En ole tottunut käyttämään nykyään mainoksissa esiintyvää yömekko-sanaa, mutta näiden tapauksessa kaava oli oikeasti päivämekkoon tarkoitettu, joten tässä mekko sopii parhaiten.

Perjantaina teimme pitkän veneretken Tampereelta Valkeakosken kautta Kangasalle ja illalla ei puhtia enää riittänyt SavaWayhin. Aiheena oli inspiroitua huonekuvasta ja ompelin lauantaina sitten tällaisen pellavatunikan, joka venyi melkein mekkomittaan.
Kaava on Joka tyypin kaavakjirjan yläosakaavasta muokattu pari vuotta sitten. Kangas on Ikean valkoista pellavaa, joka on värjätty vaaleanpunaiseksi. Muistaakseni tämä väri tuli tummanpunaisen värjäyskerran huuhtelupesusta, kun heitin kankaan mukaan pyörimään. Pitsit ja siksak-nauhat on Karnaluksista.

Tänään kaksi pientä tyttöä juhlii syntymäpäiviään ja heille menee lahjaksi raglanhihaiset mehot.
Myöhemmiksi lasten lahjatarpeiksi ompelin Ikasyrin salaisesta paketista tulleesta paneelikankaasta kaksi pitkää viirinauhaa. Näitä oli aika vaikea yrittää kuvata, kun pituutta on monta metriä!


Ensi viikko vietetään taas helteessä. Meillä niistä ei juurikaan nautita. Kuumaa ilmaa on vaikea päästä pakoon, toisin kuin kylmää ilmaa, johon auttaa lisävaatetus ja yleensä sisällä olo.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti