sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mökkiompelua

Tavallisuudesta poiketen ompelin joustavaa materiaalia perusompelukoneella.  Sattui nimittäin niin, että olinkin mökillä ompeluhaasteen aikaan perjantaina, eikä ihan kaikkia koneita viitsinyt mukaan kantaa. Eva on kiva pikkukone, joka on tarkoitettukin mukaan otettavaksi, mutta aikaisemmin olen ommellut sillä vain kahvipusseja kotona. Hyvät neulat mukaan ja pitkää pinnaa, niin trikoonkin ompelu onnistuu!

Alkutilanne:
Kankaana oli Ikasyrin vaaleanpunainen kangas, jossa on painatukset molemmissa päissä. Tähän työhön valitsin Täti Tomeran. Kankaan korkeus ei ihan riittänyt miehustaan, eikä pitkään hihaan, joten tein sitten keskipitkän hihan.
Pitsit jäivät käyttämättä, mutta tuli tästä näinkin kiva! Vaaleanpunainen kangas on aika tukevaa trikoota ja myös todella pehmeää.

Mökkireissulta melkein suoraan oltiin menossa 14-vuotiaan sukulaistytön synttäreille ja lahjaksi valmistui ns. OE-kassi vanhoista farkunlahkeista. Ekaa kertaa kokeilin magneettilukon laittamista sulkimeksi ja vaikutti ihan näppärältä ratkaisulta. Silitys hoidettiin vielä kotona ennen pakkaamista, mutta kuvassa valitettavasti on aika ryppyinen kassi.

Sadepäivien varalle olin ottanut mukaan ulkoilukangasta, josta leikkelin valmiiksi kokeiluhousut. Jämäpalasta (reilu 2 m...) ompelin yksinkertaiset pimennysverhot mökin makuusoppeen. Perusidealtaan ihan vain käänteet reunoissa ja vahvistetuissa ylänurkissa purjerenkaat. Olin yllättynyt, kuinka paljon tällainen tumma kangas pimensi vaikka ei ole kovin paksua!

Kesäkuun puolella viimeisenä ompeluna valmistui (kotona) ruutupaita, jonka aloitin alkuvuodesta ompelulaneilla. Nepparit ei mene kiinni, mutta ei niiden tarvitsekaan.
Kesäkuun lopussa kangassaldo oli yli 20 metriä miinuksella. Olen aika ylpeä saavutuksesta! Nyt heinäkuun alussa on tullut ja tulossakin vielä kankaita, mutta silti varmasti miinuksella pysytään, jos ahkerasti tulee edelleen ommeltua.

Huomenna on jännä päivä, kun pääsen monen käsityön tekijän ylistämään Karnaluksiin ekaa kertaa. Etukäteistilaus oli jo melko iso, joten saa nähdä, mitä vielä paikan päällä tulee napattua mukaan!

Saara

1 kommentti:

  1. Vau mikä vauhti !! Mukavia ompeluksia. Karnalukseen... viimeksi siellä ollessa ostin todella vähän. Keskiviikkona olen Tallinnassa, saas nähdä uskallsnko sinne mennä :)

    VastaaPoista