sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kaunista

Vuosia sitten, mentyäni kihloihin, aloin kirjoa käsin (vaikka minulla oli silloin jo nykyistä edeltävä kirjontakone) pöytäliinaa. Tavoitteena oli saada liina valmiiksi häihin. Kirjoin ahkerasti liinaa, mutta häihin se ei kuitenkaan valmistunut. Häissä liina aseteltiin niin, että vain valmis puolikas oli näkyvissä... Vuosien varrella olen kirjonut aina vähän kerrallaan liinan kuvioita. Aikaa ja kärsivällisyyttä se on vaatinut. Niitä minulla ei yleensä ole, joten valmista ei meinannut millään tulla. Nyt toukokuussa patteriremontti pakotti etsimään muita käsitöitä ompelun sijaan. Sinnikkäästi kirjoin, ja valmista tuli!


Afrikan kukkia olen virkannut sopivissa väleissä. Niitä taitaa olla koossa nyt 27. Päiväpeittoprojektista sivuun jäänyt Hanko-lanka pääsi käyttöön virkatussa säilytyskopassa. Tämän kopan hankaisija on noin 20 cm ja lankaa kului kaksi vajaata kerää kaksinkertaisena lankana (eli vajaa 200g). Nopea työ, vaikka virkkaamista olen karttanut aiemmin. Valmistui yhdessä illassa.

Aikaisemmin kirjoitin efektilankakirjonnoista, joihin innoitus tuli Kaunista kirjontaa -blogista. Suunnittelin alunperin tekeväni kirjonnoista tyynynpäällisiä, mutta päädyin silti pannumyssyyn. Beige-raidallisen kankaan lisäksi käytin lisänä Ikean siniraidallista kangasta ja vuorina Kodin ykkösestä ostettua Finlaysonin puuvillaa.

Pannumyssy saattaa vielä päätyä lahjaksi, vaikka itsekin siitä kovasti tykkään. Oma pannumyssy kaipaa ehostusta, kun tulin siihen laittaneeksi huonosti tukikangasta aikanaan.

Vielä on yksi efektilankakirjonta käyttämättä. Täytyypä miettiä sille kohdetta.

Kesän (sopivaa) lämpöä odotellen,

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti