keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Sisustuspohdintaa

Ihanaa, loma on alkanut! Viimeiset viikot oli, kuten koko lukuvuosikin, hyvin vaihtelevat rasittavuudeltaan. Pari vikaa päivää piti tehdä ihan tukka putkella töitä, mutta sitten onneksi koitti rauha. Tosin se rauha ei ole vielä ihan pään sisään asti ehtinyt, vaikka ulkoisesti siltä saattaisi näyttääkin... Mielessä pyörii muutamat oppilaat ongelmineen ja korjaamattomat uusintakokeet sekä luokan siivous. Maanantaina kävin jo opehuoneessa järjestämässä ison osan papereistani, mutta vielä riittää hommaa. Onneksi voi itse valita ajankohdan. No, ei töistä enempää, kun kerran lomalla olen...

Tiistaina kävin Ikeassa (kuten taisin viime vuonnakin lomaa aloitella) pyörähtämässä. Yllättävästi sieltä ostoksia kertyy, vaikka yrittäisi päästä vähällä.

Herkkuja, osa tuliaisiksi...
Fleecehuopa, materiaaliksi erilaisiin projekteihin, ja pari kaitaliinaa kirjottaviksi...
 Kankaita, pellavaa, puuvillaa, valkaisematonta lakanaa, sekä pyykkipussi...
 Peltipurkkeja...
 Lautasliinoja...
 Kaikkea kaunista ei silti tullut haalittua mukaan kotiin. Yksi iso kriteeri Ikeassa (ja muuallakin) sisustustuotteita valitessa on materiaali. Pyrimme valitsemaan kokopuisia tuotteita niiden luonnollisuuden ja kestävyyden takia.

Niitä toistaiseksi kauppaan jääneitä:

Syvä kehys, sopisi esim. kukkakimpun säilömiseen...


 Lautashylly, materiaalina puukuitulevy, mutta muuten nätti... Oma mukihylly vähän vastaavalla tyylillä on edelleen kesken!
Askarteluhuoneen kalustusta varten katselin laatikostoja. Tämä versio on lastulevyä, joten tarkka laadunvalvojamme ei tätä hyväksy...

Renkaalliset peltilaatikostot, vasemmanpuoleisen laatikot kulkivat huonosti, oikeanpuoleinen oli ihan ok.
 Eteiseen tarvitsisi jonkun laskutason ja säilytystilaa. Tämä lipasto on täyspuuta ja aika pieni, joten voisi olla ok. (Kuulemma silti laadunvalvoja ei oikein kelpuuta Ikean täyspuisiakaan...)
 Eteiseen on tarvetta myös peilille. Tämä yksinkertainen saattaisi läpäistä laadunvalvojan tarkistuksen....
 Vähän kruusatumpi vaihtoehto... (Tarkkasilmäinen lukija saattaa löytää minutkin kuvasta!)
 Tätä mallia on myös 50 cm halkaisijaltaan ympyränä ja sopisi hyvin eteisen kynttilälampetteihin...
 Lipaston sijaan eteiseen sopisi myös Hemnes-sivupöytä valkoisena...
 Tämä olisi kruuusatumpi vaihtoehto...
 Sohvapöytäkin on haussa. Tämä on täyspuuta ja riittävän iso...
 Keittöön sopisivat pleksistätehdyt sydänmagneetit...
 Kuvateline sopisi myös töihin "menuksi" moneenkin paikkaan...

Kaikki kuvat on otettu tällä kertaa kännykällä, siitä siis johtuu huono laatu. Meillä jatkuu vielä ensi viikon ajan patteriremonti, joka on hiukan vaikeuttanut elämää. Ei mitenkään radikaalisti, mutta silti ikävästi. Työ- ja askarteluhuoneissa on vähän sekalaista, kun patterien edustat täytyy olla vapaina. Mutta kyllä tämä tästä... Askarteluhuoneen sisustus uusiutuu remontin ansiosta, kun vaan sinne asti päästään. Pöytäkone joutui evakkoon eteiseen, nettilankojen ulottumattomiin, joten läppäri pääsee tavallista enemmän käyttöön.

Arfikankukkia on nyt valmiina yhteensä 19 eli vajaa 5 prosenttia. Käsitöistä kirjoittelen toivottavasti piakkoin tarkemmin.

Kesän lämpöä odotellen,

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti