perjantai 10. elokuuta 2012

Loppuu se pitkäkin loma joskus

Tilda-kirjoissa on kivoja ja helppoja ompelumalleja. Aikaisemmin olen tehnyt pari pannumyssyä Tilda-ohjeella. Nyt tein jalkojen lepuutustyynyn ja pullolaukkuja. Lepuutustyynyn täyttäminen on vielä kesken, joten siitä ei ole kuvaa. Täytteeksi laitoin kankaiden leikkuusta jääneitä pieniä tilkkuja ja soiroja, joista ei mitään saa tehtyä. Niitä oli kertynyt ihan mukavasti, mutta ei vielä silti riittävästi.

Tämä pullolaukku oli mielestäni aika kiva idea. Siihen mahtuu 0,5 litran pullo mukavasti mukana kulkemaan. Materiaalina on tilkkukopasta puuvillakankaita ja tukivanuna kangaspaketista saamaani hieman räikeää fleecekangasta. Osassa olkain on tehty Marimekon lahjapaketeissa käyttämästä kangasnauhasta.
 Ensimmäisen jälkeen totesin, että kivalta näyttää ja melko yksinkertainen on ommellakin. Päädyin ompelemaan pullolaukkuja yhteensä 16 kpl. Näitä on kiva antaa vaikka joululahjaksi, vaikka talvella ei niin paljoa juomapulloa kaipaakaan. Koko päivä näitä väkertäessä meni.
Kangaslaatikoita kaivaessa tuli vastaan myös pienehkö pala ruudullista polyesterkangasta. Tekaisin siitä tunikaliivin samalla omalla kaavalla kuin oranssissa tunikaliivissä käytin.

Kangasta oli niin naftisti, että olkaimet jäivät vähän lyhyiksi. Korjasin tilanteen ompelemalla olkaimet kiinni toisiinsa ja laittamatta napit vain koristeeksi. Tämä on sen verran väljä, että menee pään yli vetämälläkin päälle.

Koiralla on ollut reilun vuoden ajan otsassa karvojen piilottamana luomi, joka tänään poistettiin. Näyttää kyllä erikoiselta, kun otsassa on karvaton lovi. Vielä koira on tokkurainen kevyestä nukutuksesta, joten joudun sitä tässä hiukan valvomaan.

Tänään onkin viimeinen lomapäivä tällä erää. Toivottavasti käsitöitä ehtii hiukan tehdä myös työviikkoinakin. Kokemuksen mukaan aikaa menee vain niihin töihin aika runsaasti, iltaisinkin.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti