maanantai 27. elokuuta 2012

Perinteistä

Omenapiirakkaa pääsin tekemään viikonloppuna. Kaikki omenat olivat sukulaisten puista. Täyte on raastettu ja sitten hetki kattilassa pehmennetty.

Astiapyyhkeitä on kiva vaihtaa suhteellisen usein. Sain vanhaa pellavaista pyyhekangasta 6 m. Leikkelin ja kanttasin sen astiapyyhkeiksi. Mukava homma, kun ei paljoa tarvinnut ajatella, miten mikäkin käännellään.

Kankaaton kuukausi on ostojen suhteen sujunut mukavasti. Sen sijaan näitä ilmaiseksi saatuja kankaita ja liinavaatteita on riittänyt. Parhaani mukaan olen niistä yrittänyt jotain tehdä, mutta iso homma siinä on. Onneksi kuitenkin parit kankaat olen saanut saatella uusiin koteihin omista kaapeista pyörimästä.

Kiva huomata, että jotain kuitenkin saa tehtyä, vaikka työt koko ajan mielessä pyöriikin. Viime lukuvuodesta jäi varmaan päälle sellainen ylirasitus, että nytkin vielä ajattelee kaikkien iltojen kuluvan töiden parissa. Todellisuudessa ehdin melko hyvin tehdä työni ihan perustyöaikaan tällä hetkellä. Irtautuminen töistä on ihan itsestä kiinni. Tasattiin tänään rehtorin kanssa myös tulevien jaksojen taakkaa, joten vuosi alkaa näyttää jo ihan mukavalta.

Saara

1 kommentti:

  1. Nam, omenapiirakkaa! Hyvältä näyttää. Ja ihanat keittiöliinat. Kirjot vielä nimmarisi niihin, kuten ennen vanhaan... Ja sullahan on hieno konekin sitä varten ;) Meillä noita liinoja onkin, ihan vanhoja sellaisia, osa jo ihan puhkikuluneita ja odottavat laatikossa "jatkojalostusta", heh. Olisiko Tampellan vanhaa kangasta?

    Tsemppiä sulle töihin. Huomaan itse, että ihan jo valmiiksi pelottaa ensi talvi töissä, olen vähän huono tuossa rentoutumisessa.Ensi talveksi on onneksi lapsilla paljon vähemmän harrastuksia, jää sellaista kotiaikaa enemmän.

    VastaaPoista