maanantai 12. elokuuta 2013

Back to school

Pitkikän loma loppuu aikanaan. Back to school -teemalla ompelin vielä loman viimeisenä työnä itselleni työtakin. Aihe oli viime perjantaina Savaway-teemana, mutta itse varjoilin sunnuntaina. Olen jo pitkään haaveillut omasta työtakista, jossa olisi kivoja yksityiskohtia. Nyt ajattelin vihdoinkin ryhtyä tuumasta toimeen, kun sain sukulaiselta palan sopivaa kangasta. Yksityiskohtia ei vielä ole, mutta tyhjästä takista on hyvä aloittaa.

"Takki tyhjänä alkavaan lukuvuoteen."
Kaava: SKL 3/2006 tikkitakki muokattuna
Kangas: tukeva enstex-tyyppinen puuvillakangas sukulaiselta
Muuta: muutoksina malliin leikkasin takakappaleen taitteelta, yhdistin kauluksen ja kaulurin kaavat sekä muutenkin muokkasin kaulusta, yhdistin ylä- ja alahihan yhdeksi hihakappaleeksi, loivensin hihan kaarta, jätin etukappaleelta upotetut taskut pois ja laitoin nappien sijaan nepparit

Takin ansiosta pääsin kangaslaskennassani -1,5 m lukemiin. Vihdoinkin miinuksella!

Tänään hoidin saldon taas plussalle Triteks-käynnillä. Kankaita tarttui perus-Triteks-käynnin mukaisesti noin 6 kg = noin 20 m. Olin tyytyväinen ostoksiini, vaikka en saanut kaikkia samoja ihanuuksia kuin moni muu oli löytänyt. Tämä oli oikein hyvä täydennys kuviollisiin trikoisiin.
Vielä jonkinlainen kollaasi lomasta voisi olla paikallaan.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti