lauantai 24. elokuuta 2013

Työviikon aikana

Tein töihin palatessa päätöksen, että pyrin mahdollisuuksien mukaan tekemään työt tietyllä aikavälillä, vaikka opettajilla ei oppituntien lisäksi kiinteää työaikaa olekaan. Päätöksestä huolimatta jonkin verran on myös iltaisin tullut tehtyä töitä.

Yhtenä iltana nappasin pari kangasta, jotka koin haasteellisiksi tavalla tai toisella. Kaavojen pyörittelyä ja leikkuuta ehdin yhtenä iltana tehdä. Ja viikonloppuna sitten vain ommeltua muutamat paitojen vaatimat saumat.

Kaava: Ottobre peruspaita
Kangas: trikoo Triteksistä

Bohemian-tunikan leikkuussa käytin vahingossa kahteen kertaan etukappaleen kaavaa. Takakappaleen korjausta mietin pitkin viikkoa ja päädyin lopulta ompelemaan yläosaan koko leveydelle paikkausta ja valenappilistan keskelle.

Kaksi raidallista kangasta ei oikein sovi yhteen, mutta yritin selvitä kuvauksesta nopeasti. Jatkossa siis molemmilla paidoilla on yksivärisiä vaatteita seurana.
Kaava: OW 5/08 Bohemian
Kangas: trikoo Eurokankaasta

Piipahdin perjantaina kangasvaihtareilla. Oli kiva nähdä muita ompelun harrastajia. Itse en tehnyt montaa kangasvaihtoa, mutta hauska oli myös katsella, millaisia kankaita muilla oli. Ehkä niistä vaihtareilla käyneistä kankaista vielä jotain tulee itsekin keksittyä.

Saara

1 kommentti:

  1. Kivat paidat! Mullakin taitaa olla tuo Bohemian-kaava, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Monet ovat tehneet kivoja paitoja kyllä sillä.

    VastaaPoista