torstai 8. elokuuta 2013

Paljon ompelua ja saldo plussalla

Heinäkuisesta kangasmäärien seurannasta huolimatta tulin ostaneeksi Kangashamstereista kolme erillistä pakettia kankaita. Yksi oli iso sekalainen kangassäkki ja kaksi muuta vähän tarkemmin valikoituja kankaita.

Aikaisemmin heinäkuussa aloitettu tilkkupeitto valmistui loppukuusta. Pakko oli tehdä valmiiksi, jotta tehty ompelu tuli laskettua heinäkuun saldoon!

Vaaleasta neuloksesta ompelin mekon.
Kaava: OW 2/2013 trikoomekko
Kangas: Keinokuituneulos (?) Kangashamsterit
Muuta: Näin paksusta kankaasta tehtynä yläosa oli hyvä, mutta alaosa melko leveä.

Toisesta neuloksesta tuli neuletakki.
 Kaava: SKL 7/2013 kietaisuhuppari isoin muutoksin
Kangas: puuvillaneulos (?) Kangashamsterit
Muuta: Hupparikaavan muutin jo aikaisemmin ranglanhihaiseksi ja nyt leikkasin etukappaleen kietaisuosat tääyspitkinä ja vinoonlangansuuntaan. Neuletakin etuhelmojen pituuden katsoin sopivaksi vasta sovituksessa.

Isossa kangassäkissä oli mukana froteeta, josta tuli kylpypyyhkeitä.
Saman säkin keinokuituinen pallokangas päätyi huiveiksi. Samoin vaaleanpunainen reikäneulos päätyi huiveiksi.

Huiveja on nyt valmistunut todella paljon, kun harmaasta neuletakista ylijääneestä neuloksesta ja kangaskaapin siivouksen yhteydessä löytyneestä pitsistä tuli huivi. Kangassäkin veloursuikaleista tuli myös huivi... Huiveja huivin perään. Ison osan olen ajatellut antaa lahjoiksi!

Vuosi sitten värjäsin pari satsia kankaita ja vaatteita. Nytkin tein samanlaisen uudistuskäsittelyn kahdelle satsille. Väreinä olivat roosa ja mariininsininen. Myös aikaisemmin esitellyt pyyhkeet pääsivät väripesuun.

Ennen:
 Jälkeen:
Ennen:
 Jälkeen:
Roosasta satsista raidallinen trikoo pääsi osaksi pyjamaa.
Elokuun puolelle päästyä toin taas äidiltäni pari kangasta. Toinen kankaista päätyi housuiksi.

Osa ompeluista on valmistunut elokuun puolella. Hyvästä yrityksestä huolimatta heinäkuussa kangasmäärä jäi plussalle eli kangasmäärä lisääntyi heinäkuun aikana. Elokuussa en ole paljoa ehtinyt ommella, mutta nollalla ollaan elokuun osalta. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on kuitenkin kangasvarastojen pieneneminen järkeviin mittoihin, joten kankaiden tulon on pysyttävä hillittynä ja ompelun jatkuttava miellyttävässä määrin.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti