keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Paitoja, pipoja...

Kesäkuussa ompelua on kertynyt jo niinkin paljon, että melkein alkaa jo kyllästyttääkin. Toisaalta olen saanut ommeltua saman määrän kankaita mitä olen ostanut. (Miehen mukaan silti varastot ovat mm. viime kesään nähden suuremmat. Pitää paikkansa myös oman kirjanpitoni mukaan...)

Aikaisempiin lahjaompeluihin tuli vielä lisää yöpukuja. Näissä on hyödynnetty jonkin verran myös jämäkankaita:

Pipoja ja kestotalouspaperia jämäkankaista:

Kokeilin neuloksen ompelemista miehen paidassa, kaava SKL 11-12/2003 yöpaidan kaava:
Vielä tuntuu neulos vieraalta materiaalilta, mutta vähän vielä mietin jonkin kivan kuviollisen neuloksen tilaamista, kun niitä olisi nyt hyvissä tarjouksissa.

Trikoinen rento jakku itselle, perusvaatetta, kaava Moda 4/2013:

Kummipoika saa nimpparilahjaksi T-paidan:

Viime viikkoina olen paljon korjaillut ja muuntanut valmiita vaatteita, jotka eivät ole syystä tai toisesta käytössä olleet. Keinokuituneuloksesta tehty paita oli sellaisenaan hiostava, joten yritin sen avulla selättää pelkoni vetoketjun ompeluun joustavalle materiaalille. Yleensä se on epäonnistunut kupruillen, mutta nyt lopputulos on melko hyvä.
Alussa:
Lopussa:
Tähän haluaisin vielä taskut, mutta täytyy vielä miettiä toteutusta.

Kahvipussienkin parissa on tullut vietettyä aikaa. Yhtenä aamupäivänä silitin pusseja yhteen isoiksi levyiksi, joista sitten myöhemmin ompelin isoja kasseja.
 Taustalla näkyy myös vanha mutta tukeva ompelukone, joka on paras kahvipussien ompeluun. Kassit ovat kokoluokaltaan Ikea-kassin kokoisia. Meillä ei Ikea-kasseja ole, eikä tulekaan. Meillä heiluvat sen sijaan Juhla Mokka -kassit! Materiaalia on kertynyt myös koiranruokapusseista, mutta niihin liittyvät kokeilut ovat vielä kesken.


Sommittelin vielä virkatut afrikankukat isoihin lasipurkkeihin, jotka olivat toimettomina:

Paljon on mennyt aikaa kaikenlaiseen järjestelyyn. Mm. kaikki lasipullut ja -purkit kävin jo läpi. Osan annan pois, kun ei meillä ole riittävän isoja säilytystiloja niin suurelle säilykemäärälle. Muutenkin on iso kasa tavaraa kaapeista kerättynä, jotka saavat lähteä uusiin koteihin. Siivouspäivää mukaillen olen miettinyt sellaista sukulaisille järjestettävää vaihtopäivää kesälle.

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti