lauantai 21. tammikuuta 2012

Kangasostoksia

Työpäiviin osuu toisinaan pitkiä hyppytunteja, jolloin ehtii käydä asioilla. Liityin tällä viikolla Facebookissa Ompeluelämää-ryhmään, missä vastaan tuli Tesomalla sijaitseva loistava trikookauppa Triteks. Viime viikonloppuna ompelin ison osan jäljellä olleista trikoista, joten trikootäydennys oli tarpeen. Eilen ajelin sitten kesken päivän toiselle puolelle Tamperetta Triteksiin. Ja kyllähän sieltä sitten sitä täydennystä löytyi... Jälkeen päin tutkailin ostoksiani ja kangasta kertyi 6,5 kg ja melkein 20 metriä! Tällä kertaa pääosa kankaista oli kuviollisia ja melko tummasävytteisiä. Johtuu varmaan siitä, että kotona on jäljellä kirkkaamman värisiä kankaita.

Kuviolliset kankaat
Yksiväriset kankaat
 Selailin muistivihkoani ja sain todeta, että viime vuonna en käynyt kertaakaan Triteksissä. Edellinen kerta oli Marjan ja Riinan kanssa kesällä 2010. Kilohinnat ovat nousseet maltillisesti. Aikaisemmat hinnat olivat kuviolliset 12 e/kg, yksiväriset 8 e/kg, kuviolliset II-laatu 6 e/kg ja yksiväriset II-laatu 4 e/kg. Nyt hinnat olivat kuviolliset 14 e/kg, yksiväriset 10 e/kg, kuviolliset II-laatu 7 e/kg ja yksiväriset II-laatu 5 e/kg. Kyllä tuolta kivoja kankaita edullisesti saa.

Triteksin jälkeen kurvasin Pispalan valtatielle Ompelukonekeskus Koivun Ompelijanmaailmaan. Sieltä mukaan tarttui vain saumurilankoja ja kuminauhaa. Alkoi tulla jo kiire töihin. Kauppias on kovin puhelias ja erehdyin kyselemään kirjontaohjelmistoista... No, ajoissa ehdin silti perille, vaikka tovi menikin.

Alkuviikosta valmistui pari viime viikonloppuna aloitettua trikoopaitaa. Vaaleansinisen paidan kangas oli ilmeisesti viskoosia, koska se tarttui kuiviin sormenpäihin välillä ikävästi. Molemmissa paidoissa oli kaavana Ottobren 303.Tässä on mietinnässä jo seuraavat ompelut. Uusimmassa Ottobre Womanissa oli pari kivaa mallia, joita voisi vaikka kokeilla.

Lauantaimietteissä, Saara

2 kommenttia:

 1. Heh, vai Triteksissä :) Se on aika paha paikka... Olet kyllä ommellut niin hienoja trikoopaitoja - ja huom! Saanut kankaistasi paljon aikaiseksi! - että sun kannatta siellä shoppailla. Äitini asuu tuolla puolella kaupunkia, ja tulee silloin tällöin käytyä siellä. (Ja ne kaksi Tesoman kirpputoria tulee aina kierrettyä ;) Viimeksi sain oltua, etten ostanut kuin yhden kankaan. Syystä, että muut entiset ovat ompelematta... Mulle tuo kaulusosa on aina jonkinlainen peikko.

  Ompelukonekeskus Koivuun en uskalla mennä, se mies myy varmasti mulle kirjontakoneen :) Siltä olen ostanut tämän nykyisen Husqvarnankin. Haaveissa siis edelleen kirjontakone ja sitten sellainen kone, millä saisi tuon trikookauluken hyvin...

  Heräilin hetki sitten yövuoron jlk. Kotiväki on kadonnut jonnekin.... mulla alkoi 1,5vk loma.... käsityöt odottaa ja valitettavasti kodin siivouskin.

  Mukavaa talvista viikonloppua teille. Rasseli taitaa tykätä lumesta!

  VastaaPoista
 2. Onneksi en ole jäänyt kirpputoreihinkin koukkuun, koska sitten kaapit varmaan pursuilisivat entistä enemmän tarvikkeita... Täytyy tunnustaa, ettei mullakaan trikooreunus aina onnistu. Jotkut kankaat ei jousta riittävästi siihen ja sitten reuna jää helposti löysäksi. Mutta harjoitus tekee mestarin. Kotona käytän sitten niitä sekundakappaleita. Saumuri + ompelukone kaksoisneulalla varustettuna riittää mun kokemuksen mukaan onnistuneisiin pääntiereunuksiin.
  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa sulle, Eliisa!

  VastaaPoista