lauantai 7. tammikuuta 2012

Keskeneräisistä valmista

Eilen sain askarteluhuoneen seinälle uudella tavalla vanhat vitriinikaapit. (Täytyy vielä huomautta jälkikäteen, että Jaakko ne mulle ystävällisesti asensi, en voi ottaa kunniaa itselleni.) Jouduin siinä samalla siivoamaan koko ompelupöydän. Olipa ihanaa sitten askarrella ja ommella puhtaalla ja tilavalla pöydällä, jollaista ei pitkiin aikoihin ole näkynytkään. Kaappien alle sijoitettiin viime aikoina WC:ssä ollut puinen lokerikko. Se on aikanaa Ikeasta ostettu Förhöja, joka on aikaisemmin myös keittiössä sijainnut, mutta päätyi nyt lopultakin ihan kunnolla käyttöön. Tuonne on mukava sujauttaa kaikkia pieniä tarvikkeita.


Edellisen kirjoituksen salaperäinen kuva liittyi uudistusprojektiin, jossa maalasin ja päälystin kankaalla vanhan ilmoitustaulun. Aika helppo homma, kun vaan sai ryhdytyksi siihen. Ilmoitustaulu tuli ompelupöydän päälle seinälle.

Ennen:
Jälkeen:
Kaapissa on valitettavan täynnä keskeneräisiä töitä sisällään pitävä laatikko. Sieltä nappasin pari vuotta sitten kesken jääneen Jaakon kansionpäällisen. Syy keskenjäämiseen oli kirjontakuvioiden suunnittelu, jota ei vaan millään  saatu mieleiseksi. Nyt päädyin yksinkertaiseen vaihtoehtoon: kanteen tuli vain yksinkertainen teksti.

Lopputulos oli ihan siisti farkkulook.

Sisäkannessa on pieni tasku kynille.

Toisena keskeneräisenä valmistui koirallemme Rasselille kirjottu huivi. Kirjonta on tehty parisen vuotta sitten. Nyt tuli aika nopeasti päärmättyä reunat ja ommeltua silkkinauha yläreunaan. Teksti kuuluu: "Vähäks mä oon söpö!"


Uutta laminointikonetta kokeilin eilen, myöskin pöydältä löytyneitä tarvikkeita hyödyntäen. Leikkelin vanhoista seinäkalentereista A5-kokoisia kuvapaloja, jotka laminoin. Muutamista tein jo vihkoja Bind-it-allilla, osa jäi varastoon odottelemaan. Kuvien ylijäämäpalasista tuli laminoituja kirjanmerkkejä, joita voi hyvin vaikka kirjeessä lähettää pikkulahjoina.


Loppiainen meni jo, joten edessä on joulukoristeiden poiskerääminen. Ulkovalot saavat vielä jäädä, mutta muuten taidetaan siirtyä tavalliseen sisustukseen vähitellen.

Saara

2 kommenttia:

  1. Sanoitko "askarteluhuone" ? Kääk, mä olen kade!! Hienosti olet tuunannut tuon ilmoitustaulun. Mulla on yksi taulu, joka on niin täynnä valokuvia ja kaikkia muistoja. Välillä tosi sotkuisen näköinen tuossa eteisesn aulassa. Sitäkin voisi jotenkin tuunata. Puuosat olen kyllä jo maalannut valkoiseksi.

    Ja tuo kirjontakone olisi kyllä tosi kiva olemassa. (Ihana tuo Rasselin huivi ;) Pitää vain järkeistää näitä hankintoja - kevään suunnitelmissa olisi eteiseen uudet kaapit. Ja nauratti tuo sun ed. postauksen saunakuva. Samaa kaakelia löytyy meiltä. Erityisesti poikamme Jamppu 11v kokee suuta "tuskaa" niistä ;) Kaveri kun asuu Vuoreksessa uudessa omakotitalossa, jossa kaikki on kuulemma kauniin valkoista :)

    VastaaPoista
  2. Eliisa, meillä näitä huoneita riittää ;) Koirankin kannalta on hyvä, että koko käsityösekamelskan saa oven sulkemalla koiran ulottumattomiin.

    No hyvä, ettei me olla ainoot, joilla on vielä alkuperäiset kaakelit. Tehtiin juuri ennen muuttoa vanhassa asunnossa pesuhuoneremontti ja olihan se vähän karua sen jäljiltä. ( http://saarapala.vuodatus.net/blog/1316828/pesuhuoneremonttia/ yksi vähän huono kuva remontin ajalta)

    VastaaPoista