maanantai 16. tammikuuta 2012

Sukkia ja paitoja

Aikaisemmista neule- ja virkkuutöistä on jäänyt lankoja pieniä määriä. Niistä aloin joululomalla neuloa sukkia sukulaislapsille. Heille  kun ei kukaan mukaan sukulainen sukkia neulo ja olen sopivasti tässä viime aikoina siihen innostunut.


Ensin syntyi perheen isosiskolle vasemmanpuoleiset sukat Lankamaailman Raggegarnista (aika karkean oloista lankaa, muuten) ja valkoisesta 7 veljeksestä. Sitten jatkoin Kärkkäisen Laurin villalangalla, 7 veljeksen yksivärisellä ja Raita-langalla raidalliset sukat perheen pikkusiskolle. Langanjämät loppui tietysti kesken ja jouduin lopussa vähän sovittelemaan. Nyt on puikoilla jo hyvin aloitettuna perheen pikkuveljelle sukat.

Eilen sain takaisin ompeluinnostuksen ja aloin ommella pois varastoista trikoojämiä ja ihan aloittamattomiakin trikoopakkoja. Leikkelin 4 pitkähihaista trikoopaitaa ja 5 bokserit eilen. Ehdin ommella vasta puolet, koska tuli vastaan lankojen värinvaihto saumuriin ja peitetikkikoneeseen. Kaavana käytin paidoissa Ottobren 303 kaavaa, joka ilmeisesti on aika sama kuin itse lehdessä joskus julkaistu "Slimfit"-paita.
Punainen trikoo on ollut ainakin 10 vuotta odottamassa käyttöä. On todella joustavaa kangasta!
Raitakangas on ostettu vuosi tai pari sitten Triteksistä. Nyt voisi taas olla ajankohtaista suunnata sinne. Toivottavasti kauppa edelleen on voimissaan!


Punaisesta kankaasta tein muuten silloin 10 vuotta sitten ranglanhihaisen paidan, joka vieläkin on käytössä kotipaitana. On pysynyt kyllä yllättävän hyvänä, vaikka paljon olen sitä käyttänytkin!

Vanhaan blogiin taisin lyhyesti esitellä ompelukalustoani, mutta tänne hän voisi laittaa myös mukavasti välisivuksi esittelyt. Täytyypä yrittää nyt saada se aikaiseksi...

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti