maanantai 2. tammikuuta 2012

Muffinssia ja ketsuppia

...tosin ei kuitenkaan yhdessä tarjoiltuna!

Rouviintuneiden pikkujouluja vietettiin tänä vuonna vasta uudenvuoden  aaton aattona. Lupauduin leipomaan jotain suolaista. Siitä pääsi helpolla, kun otti avuksi Sunnuntain valmiin muffinssisekoituksen.
Valmiin muffinssiseoksen lisäksi laitoin taikinaan pari desiä kypsää jauhelihaa ja paistettua sipulia sekä juustoraastetta. Hyviä tuli! Tällaisia valmispusseja voin joskus toistekin käyttää.

Saimme laatikollisen tomaatteja (keskellä talvea vähän harvineisempaa...), jotka olivat todella kypsiä. Niin suurta määrää tomaatteja ei hetkessä syö, joten päätin tehdä niistä ketsuppia. Iso homma siinä oli, enkä tiedä oliko lopputulos sen arvoinen, mutta tulipahan silti kokeiltua. Tomaatteja oli pilkkomisen jälkeen reilut kolme kiloa.
Tomaatit kattilassa pehmenemässä. Pippurit on laitettu kankaan sisään.

Soseutuksen jälkeen sose siivilöitiin, mikä olikin yllättävän hankala homma. Terässiivilän läpi ei meinannut sose kulkea riittävän hyvin ja muoviläviköstä tuli liikaa siemeniä läpi. Lopulta päädyin vetämään soseen läpi perunamuusimyllystä, johon laitoin kaikista pieninsilmäisen levyn.


 Siivilöinnin jälkeen tomaatteihin lisättiin siirappia ja etikkaa. Tämän jälkeen ketsuppia keitettiin kasaan parin tunnin ajan. Alkuun seos oli tosi ohutta, mutta kyllä se sitten ajan kanssa alkoi paksuuntua. Lopputuloksesta ei tullut kuvaa, mutta kyllä siitä aikalailla tavallisen ketsupin paksuista tuli. Maku oli vähän liiankin etikkainen, joten saa nähdä tuleeko käytettyä.

Tässä olikin varsinaisesti ensimmäinen blogikirjoitukseni tähän uuteen blogiin. Hiljalleen olen siirtymässä tänne Bloggerin puolelle vuodatuksesta parempien ominaisuuksien perässä.

Tervetuloa!

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti