tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kahvintuoksua ja kaikenlaista muuta

Vaatekaapin siivouksen jälkimainigeissa edelleen pidensin raidallista trikoopaitaa yksivärisellä jämätrikoolla. Olen joskus reilu 10 v sitten saanut paidan ja silloin olin muokannut pääntietä isommaksi ja helmaa lyhyemmäksi. Nyt sitten tuli kuitenkin helmaa taas lisää ja uusi kanttaus pääntielle.

Ennen:
Jälkeen:
Näin valokuvasta katsottuna paita antaa tosi tukevan tai vähintääkin tasapaksun vaikutelman musta, hmm...

Viime jouluksi tein yöpukuja ison kasan lahjoiksi. Tästä kankaasta mallailin jo silloin yöpaitaa, mutta ajanpuutteen ja kankaan niukkuuden takia tämä kangas jäi silti käyttämättä. Nyt tein siitä itselleni pyjaman ensi talvea odottamaan. Kuviot menee monessa kohtaa hassusti, koska kankaassa oleva "puu" on tosi iso. Kaavat on sekalaisia kaavakansiosta löytyneitä kaavoja vuosien varrelta. Paita taisi olla jollain trikoopaidan kaavalla tehty ja housut urheiluhousujen kaavalla.

En juurikaan ollut vaatteissa vihreän ystävä, mutta nyt on parikin turkoosia vaatetta tullut tehtyä, tässä uusin:
Kaava: OW 2/2007 perustoppi
Kangas: Tiritomista trikoo, resori äidin varastoista

Olen saanut kerättyä tasaisesti vuosien saatossa kahvipusseja kassien ja korien  tekoon. Keräämiseen olen saanut myös apua innokkailta kahvinjuojilta. Löysin netistä ohjeen, jonka mukaan kahvipusseja voi sulattaa toisiinsa kiinni. Turkoosin topin resorit olivat pesukoneessa pyörimässä, joten piti keksiä odotellessa jotain muuta tekemistä.

Pussit sulatettiin silitysraudalla leivinpaperien välissä kiinni toisiinsa.
Valmis "kangas". Levyn teossa on huomioitu, että molemmilla puolilla tekstit tulevat oikeinpäin. Kappale jatkuu siis pohjan ali:
 Äidiltäni lainassa oleva vanha rautainen Eva oli loistava kahvipussien ompelussa. Tein sangat kaksinkertaiseksi taitetusta nylonnauhasta, jonka senkin olen äitini varastoista saanut.
Valmis kassi on todella suuri. Tässä on hyvä kahvipussien kerääjän kantaa suurempiankin määriä uusia kahvipaketteja kaupasta! (Tämä kassi menee vuosien yhteistyöstä kiitokseksi.)
Kangasvarastosta kävin läpi trikookankaita. Kuvasin ne tuonne Kangasvarasto-sivulle. Yksivärisistä oli kuvauksen aikaan puutetta, mutta ehdin jo siihen saada onneksi täydennystä.

Loma jatkuu, tällä hetkellä näyttää että aikaisempaa vähän viileämmissä merkeissä. Mulle kyllä kelpaa pilvisemmätkin säät. Sunnuntaina tuli venettä vesille valmisteltaessa ja laskettaessa poltetua myös käsivarret (turkoosin topin kuvassa näkyy vähän rusketusrajoja...). Venekin on vihdoinkin vesissä. Koskahan sitä pääsisikään kesän ensi purjehdukselle?

Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti