tiistai 18. kesäkuuta 2013

Sarjatyötä

Viime päivinä olen oikein urakalla yrittänyt tehdä jotain niistä kankaista, jotka saattaisivat pidempään kaapissa lojuessaan unohtua sinne ihan kokonaan.

Lapselliset kuosit päätyivät siis heti käyttöön. Tämä junakangas on ihan kiva, mutta ei siltikään kelvannut aikuiselle miehelle paitaan. Kummipojille ja sukulaispojalle siis paitoja... Ja VR:llä pitkän uran tehneelle appiukolle pipo.
Kaavat: Lasten paidat SKL 3/2005, pipo ilman kaavaa
Kangas: 1,5 m junakangasta Tiritomin tarjouksesta

Työkonekankaan kohtalo oli vähän saman tyyppinen, tosin sitä oli vielä puoli metriä enemmän kuin junakangasta! Isäni on koko ikänsä työskennellyt kaikenlaisten koneiden kanssa, joten ehkä hän kykenee maalla asuessaan tällaista hieman lapsellista kuosia päällään kantamaan, ainakin kotona. Kappaleiden leikkuu ei mennyt ihan fiksuimmalla tavalla ja vaikka pinta-alaa kyllä kankaassa riitti, ei silti kokonaisia kappaleita olisi saanut kaikkiin paitoihin, joten kompromissina yhteen paitaan tuli työkonekangasta vain etu-ja takakappaleiden yläosaan. Edessä on lisänä raitakankaan jämä ja takana mustan trikoon jämä.Kaavat: Lasten paidat SKL 3/2005, miehen paita Joka tyypin kaavakirjan T-paita XXL
Kangas: 2,0 m työkonekangasta Tiritomin tarjouksestaOlen tehnyt periaatepäätöksen, että alusvaatteita en nettiin laita, joten kuvista puuttuu molemmista kankaista tehdyt bokserit.

Viime perjantain SaVaWayssa ja tilkuista koottua työkonepaitaa tehdessä huomasin todella konkreettisesti yksiväristen trikoiden puutteen varastoissani. Eilen tein kesän ensimmäisen retken Triteksiin. Muutamaa yksiväristä ja paria kuviollista sieltä mukaan löytyi.
Ompelukoneeni kirjontaominaisuus on viime aikoina ollut todella vähällä käytöllä, mutta eilen aloin ideoimaan, että voisi kokeilla kirjoa yksiväriselle trikoolle ennen kappaleiden leikkuuta kuvioita ja sitten vasta leikata kappaleet. Se vaatii vähän etukäteissuunnittelua, mutta saisi ainakin erilaisia paitoja tehtyä. (Ja varsinkin kun juuri pari viikkoa sitten saapui se iso satsi kirjontalankojakin...)


Saara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti